Szerencsevadászok

Bakancslistához adom
The Professionals
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai western, 113 perc, 1966

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egy gazdag texasi olajbáró felbérel négy szerencsevadászt, hogy mentsék meg elrabolt feleségét, akit a mexikói határon túl tart fogva Jesus Raza, a hírhedt felkelő, egy csapat zsoldos segítségével. A négy harcedzett férfi mind egy-egy különleges szakterület kiválósága: az íjász és nyomkereső, a robbanóanyagok mestere, a lovak ismerője, és a fegyverszakértő. Ők négyen vágnak neki a feladatnak, amely lélegzetelállító tájakra és komoly veszélybe sodorja őket. A látványos csúcspont pillanatában azonban kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik.
Forgalmazó: Warner Home Video

Stáblista:

Szereplők

Bill Dolworth
Henry 'Rico' Fardan
Hans Ehrengard
Jake Sharp
Jesus Raza
Mrs. Maria Grant
Joe Grant

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Rahar 2015 máj. 09. - 08:32:10 5/10
Számomra a közepes alkotás kategóriába tartozik. A történet egyszerû (nem probléma), a karakterek igencsak egysíkúak (ez már az). Valamint hiányolom, mely minden valamirevaló western filmben szerepelnie kell, hogy nem akarja senki sem kirabolni az El Paso-i bankot :)
A történetet kicsit átírva, egyedi karakterekkel bemutatva el tudnám képzelni modern köntösben, néhány híres színésszel.
6/10
breeder 2013 szept. 15. - 18:10:19 6/10
Összességében nem rossz film! De azért ennél sokkal jobb western filmek is vannak.
feketevipera 2012 febr. 06. - 22:02:49
A Szerencsevadászok a jobb westernek közé tartozik, bár lehetne akár kalandfilmnek is tekinteni. A sztori nem túl bonyolult, sõt: akár részben ismerõs is lehet, hiszen számtalan olyan filmet láthattunk már, amelyikben néhány embert felbérelnek valamilyen célra, de aztán kiderül, hogy valami nem stimmel. A szereplõgárda jó, bár a figurák talán kevésbé egyénítettek, mélyenszántó jellemrajz tkp. nincs, az alkotók elsõsorban a látványosságra törekedtek, némi humorral megspékelve. Úgy vélem, némileg lehetett volna rövidebb a film, így inkább a lassabb tempót kedvelõk számára lehet élvezetesebb. Összességében olyan 7 pontot adnék rá, nem kiemelkedõ darab, de egyszer érdemes megnézni mint kuriózumot. Az MGM-szinkront viszont lehet, hogy tanácsosabb kihagyni, ez inkább csak rontott az összhatáson.