Szeretlek benneteket

Bakancslistához adom
Je vous aime
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia romantikus vígjáték , 99 perc, 1980

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Alice harmincöt éves nő, elvált, többszörösen. Két gyermeke van, egy nagy fiú meg egy kislány. A vidéki kúrián egy csendes, téli estén, advent melegségének időszakában együtt a hajdani szerelmek, feleségeikkel, gyerekeikkel. Alice felidézi a sok kalandot, a megismerkedéseket, elválásokat. Sok sebet adott és kapott. És még ma is valamennyi férfit szereti.

A filmben Catherine Deneuve, a gyakran jégcsapként emlegetett francia szépségszimbólum érzelemgazdag alakításában megmutatja kevéssé ismert, sebezhetőbb arcát, Serge Gainsbourg gyönyörű sanzonjaival bűvöl el, Gérard Depardieu játékos, erőt sugárzó lénye mellett hangulatos szaxofonozásával derít fel, az érzékeny, gazdag lelkivilágú Jean-Louis Trintignant pedig eszköztelen szuggesztivitásával ragad magával.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tóthlászló ápr. 05. 08:20:52
Dacára a pazar szereposztásnak, ez a film Truffaut: Jules és Jim-jéne utánérzése azzal a különbséggel, hogy ott egy társadalomba beágyazott kitörési kísérletről van szó, itt viszont Alice magánérdekű személyiségéről tájékozódhatunk. Amúgy szép film.
juanlaporte ápr. 01. 01:49:41
Remek film, amelyben a tanulság keresése fölösleges, hiszen akiknek szólna, azok úgyis ösztön alapon cselekszenek.
tóthlászló 2021 jan. 13. - 22:24:39
Catherine Deneuve ebben a filmben sem tagadja meg introvertált személyiségét. Amit megtudunk róla, az az, hogy hosszú távon nem képes szeretni. Ez lehet a szabadságvágy tiszteletreméltó értéke, de ugyanakkor aktuális szeretteinek (és saját gyerekeinek, de utolsó partnere fiának is) mérhetetlen fájdalmat okoz. A két oldalt együtt kell elfogadnunk, már csak azért is, mert mindez azt demonstrálja, hhogy a "polgári házasság" (bár egyik kapcsolata sem házasság) sokak számára nem járható út és ennek tudomásulvétele sok hazúgságtól és talán még nagyobb gyötrelemtől szabadít meg.
1/10
DUNAWÖLD 2021 jan. 09. - 01:20:46 1/10
Mezten a királynő.
Nem kell beleképzelni a tehetségét.
Nincs neki.
Döglött hal.
3/10
4427 2013 júl. 20. - 22:23:41 3/10
Parádés szereposztás, egy nem parádézó filmben.
Szindbád? Ne tessék már nevettetni!
TheNormaDesmond 2012 jún. 03. - 03:50:34 Előzmény tündemamusz
Nekem is pont ez jutott eszembe, Szindbád nõi verziója. Egyébként nagyon érzelmes és melankolikus film. Deneuve soha nem volt jégcsap és soha nem is lesz, egyszerûen csak a kevesebb több elve alapján játszik, így mindig elrejt, meghagy valamit magából a számunkra, ami továbbgondolásra késztet, többek között ezért is zseniális színésznõ.
10/10
abradan 2011 aug. 16. - 17:59:48 10/10
Finom, érzékeny film Deneuve szuggesztív játékával. Parádés szereposztás, sok szív, sok lélek, és a világ egyik leggyönyörûbb nõjének csodás melankóliája a múlt és jelen kusza és szövevényes viszony rendszereiben. 10/10.
10/10
tündemamusz 2010 febr. 15. - 10:28:42 10/10
Akaratlanul is a Szindbád-ra asszociáltam ...
10/10
tündemamusz 2010 febr. 15. - 10:24:43 10/10
Gyönyörû szerelmek, és mindegyik más...
A vágást remekül megoldották, gördülékeny volt, és nem tûnt darabosnak, pedig a visszaemlékezõs filmek legnagyobb hibája szokott lenni.
Aki nõgyûlölõ, az inkább hagyja ki ezt a sztorit!


SPOILER
Az utolsó férfi nagyon gagyinak tûnt. Ennek mi lehet az oka? Fõhõsnõnk belefáradt a karakteres fickókba?
Szerintem Depardieu-ba még mindig szerelmes volt a nõ.
Vagy csak az én érzelmi kivetülésem tréfált meg ennyire?
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu