Szikrázó lányok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar játékfilm, 92 perc, 1974

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Rengeteg nő dolgozik a konzervgyárban, ennek ellenére nincs az üzemnek bölcsődéje. Ez nagyon megnehezíti az életüket, mert így az asszonyok kénytelenek szatyorban becsempészni a csemetéiket, ha másképp nem tudják megoldani a felügyeletet. Nagy gond ez a vonzó Brigittának is, aki egyedül vállalja gyermekét. Pedig van a gyárnak pénze, de a férfiakból álló vezetés inkább horgásztanyát szeretne építeni. Erre az asszonyok furfangos ellencsapást ötölnek ki...

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
bioLarzen 2016 jún. 03. - 14:17:49 3/10
Igen kevés szeretnivalót találtam ebbena filmben. A történet banális, fordulat, meglepetés, csavar semmi, sablonos szereplõk, sablonos helyzetek - kb., mintha futószalagon gyártott darabjainak egyike lenne, aminek a megírására a szerzõnek 2 napja és semmi kedve nem volt.

Ami viszont véleményem szerint nagyjából a bûntett kategória, az a zene, legalábbis a szereplõk dalos betétjei. A "modern" (musical) zene, a fesztivál-esztrádzene, a polbeat és a modern opera valami elemien irritáló keveréke, a szövegek mintha a Hair stílusának gyenge utánérzései lennének. Tetézve mindez a fõhõsnõ (Bánsági Ildikó) énekhangját kölcsönzõ énekesnõ végig vibratózó, képzett volta ellenére elemien idegesítõ énekhangjával, amit egy idõ után egyszerûen áttekertem, annyira nem lehetett elviselni.

Az egyetlen pozitívum szerintem ebben a filmbemn a fiatal Bánsági Ildikó, Bodnár Erika, Csongárdi Kata...
gyorkos 2011 máj. 09. - 07:01:09
Ez egy nagyon furcsa film. Szocreál musical a hetvenes évekbõl. :) (Én még sohasem láttam ehhez hasonlót) A rendezés és az operatõri munka, valamint a zene mind mind nagyon rendben van, bár nekem sohasem jött be ez a stílus. A történet vége nem igazán happy end (a bölcsõde nem épül meg, a gyermekek elhelyezése így továbbra sincs megoldva, továbbá Brigitta kapcsolata sem rendezõdött).
Egyébként rengeteg formás, fiatal, szép csaj között játszódik a film, érdemes megnézni. Szubjektív véleményem szerint Bánsági Ildikó a legszebb közülük.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu