Sztornó

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar játékfilm, 93 perc, 2006

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

"Amikor mindez megtörtént, harmincas éveimnek közepén jártam. Történelmet tanítottam egy vidéki gimnáziumban, feleségemmel és a két gyerekkel boldogan éltünk két és félszobás lakótelepi lakásunkban. Ekkor még erősnek éreztem magam, rajtam nem találnak fogást. Közeledett a tanév vége. A panel, hogyha átmelegszik, hosszú ideig megtartja a meleget. Később levelet kaptam az APEH-től. Mindig is tudtam, hogy egy napon, a kisebb-nagyobb stiklikért meg kell fizetnem. De soha nem gondoltam volna, hogy mindennek ez az ára. Gyanússá vált a viselkedésem a családom, a kollégák és a hatóság számára. Elkapott az örvény: minél inkább kapálóztam, annál mélyebbre húzott le."

Lassú, lélektani krimiszerű összeomlást kísérhetünk végig, melyből látszólag nincsen menekvés. A krimi megjelölést úgy kell érteni, hogy noha nincs gyilkosság és klasszikus értelemben vett bűntény, az első perctől kezdve folyamatosan és fokozatosan nő a feszültség, annak tükrében, hogy milyen lélektani folyamatok mennek végbe a főhős lelkivilágában.

A 30-as értelmiségi pokoljárása azonban nem torkollik, tragédiába. A fordulatos, történetnek, mely tele van ugyan szorongással, fóbiával, mégis építő eleme az életet igenlő humor, legyen az akár fekete is.
Bemutató dátuma: 2006. november 16. Forgalmazó: Hungarotop

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
luci87 2018 júl. 31. - 12:10:33
Hat en az elso tiz perc utan kikapcsoltam,olyan zagyvasag.Lehet,h meg egyszer nekifutok ...majd.
5/10
sanderb 2011 júl. 21. - 18:42:00 5/10
Filmnézés közben idõutaztam a 80-as évek mûvészieskedõ filmvilágában. Már akkor sem értettem, hogy miért kell a nézõk torkán lenyomni azt a rengeteg baromságot, amit a magamutogatni vágyó, álmából felébredve azonnal jegyzetelõ rendezõréteg produkált. Ez nekem semmit nem ad, nem szórakoztat, annál inkább bosszant. Kísérletezésre meg van más szekció, ott kell ügyeskedni. Lovasi játéka, a hozott figurája és szerepe egyvelege tetszett. A film lendülete és felépítése langyos nulla. 10/5
Pásztor Balázs 2010 febr. 05. - 11:12:31
mulao 2009 márc. 29. - 01:00:22
Engem másért nem érdekelt a film,csak a kedvenc színészeim miatt.(Az ember nézze meg a kedvencei összes,legalábbis legtöbb filmjét.)
Velük nem is volt bajom.Nem nagy cucc a film,a kedvenceim miatt végig tudtam nézni.Akiket ki is emelnék: Tóth Ildikó,Kovács Patrícia,Lázár Kati.(Csak nem hagytam ki senkit.)A többi se rossz,szerintem.A Szalontüdõ se rossz,hamar vége van.:)
Lovasi zenész létére egész jó volt.Meg, értelme is van a filmnek,szerintem.
2/10
smileface03 2009 febr. 17. - 14:07:10 2/10
Eléggé unalmas volt és depis
5/10
ultio 2008 nov. 06. - 15:57:37 5/10
nem igazán tetszett
többet vártam tõle
5
eugénia22 2008 máj. 15. - 19:58:53
Jó film.
Lovasi,nem volt rossz,nem volt hihetetlenûl jó se,de olyan rossz se.
Tóth Ildikó alakítássáról meg annyit,hogy jelölték, Legjobb nõi fõszereplõnek...
Kovács Patrícia jó volt a mellékszerepében.
A történet,nem nagy,de valahogy,nem is hasonlít másik filmre,ami elve dob a filmmen...
Látszott a filmen,hogy mûvészi/mûvészies/szinte mûvészfilm,de ebbõl is csak az látszik,hogy profi/profibb film... És ugye közben magyar...
Nekem tetszett,és mivel sajnos, nem jelent meg DVD-n,remélem még leadják tv-ben...
Kanyimanyi Juli 2008 febr. 02. - 11:28:17
Sajnos nem tudtam végignézni, olyan szörnyen idegesítõ volt a hangja (a tévében ég korábban). Ha szándékosan sistereg ilyen zajosan azért, hogy növelje a feszültséget, akkor alaposan túllõtt a célon vele a rendezõ.
Vivi816 2008 jan. 14. - 16:48:55
Valakinek megvan a Sztornó címû DVD? Ha igen akkor esetleg nem tudná megmondani, hogy hogyan lehet hozzájutni? Aki tudja kérem írjon az e-mail címemere! Elõre is köszönöm: Vivi
Indigo 2007 febr. 06. - 23:56:34
Én is megnéztem, és azt kell mondjam, számomra az utóbbi évek (sok-sok év) egyik legjobb magyar filmje. (Bár az is igaz, hogy nem nehéz versenybe szállni az átlag magyar filmek szánalmas színvonalával.)

"a vágások érthetetlenné teszik a film nagyrészét"

Ezzel a kritikával én sem értek egyet. Szerintem aki kicsit is ráhangolódott a filmre, az végig tudta követni a fonalat. Egyébként nálam külön pluszpontokat érdemel a vágás, valamint a történetmesélés stílusa és tempója.

Elég különös film ez a Sztornó, talán tipikusan az a kategória, amit vagy lehet nagyon szeretni, vagy lehet nagyon utálni meg értelmetlennek találni, de semmiképpen nem az a "hagyományos" értelemben vett szórakoztató film, ami könnyed kikapcsolódást nyújt egy fárasztó nap után. Kell hozzá a megfelelõ hangulat és környezet, hogy az ember igazán élvezni tudja.

Ha pontoznom kellene: 8/10
KoLYoK 2006 dec. 10. - 13:38:22
indexes kritikát részben osztom, bár ez eléggé Czabános stílus. a film nekem tetszett, Lovasi tényleg jól játszott, bár látszott az arcán,h élvezi,h a kamera veszi.. :) egyszer megnézhetõ, jó film! Redfield ezzel: "a vágások érthetetlenné teszik a film nagyrészét" nem értek egyet,de hát saját vélemény. A Szalontüdõ tényleg hatalmas!! :)
Redfield 2006 nov. 22. - 08:19:00 Előzmény graniti
Hát megnéztem. Tényleg elég érdekes egy film. Lovasi jó színész, nem rosszabb, mint a mai Magyar sztárok talán: bármelyike. A történet lassú, és drámai, a színészek jól játszanak, a vágások érthetetlenné teszik a film nagyrészét, de a végére tisztázódik a helyzet, és bennünk is minden a helyére kerül. Most sem alkottak hatalmas sikert a magyarok, de nem is egy akármilyen kis semmit csináltak. És legalább nincs annyira amerika szaga, mint a többi leleményünknek. Külön élmény volt: a film elõtti: Szalontüdõ c. rövidfilm megtekintése. Egyszerûen állati jó, nem értettem: miért húzták az embert végig ilyen jelentéktelen képsorokkal, de a végére... :) na jó, nem lövöm le. Nézzétek meg.
graniti 2006 nov. 16. - 18:05:15
Kiváncsi vagyok erre a filmre. Kiváncsi vagyok Lovasi Andrásra, mint színészre. Kiváncsi vagyok, hogy nálunk vidéki városban meg lehetlesz-e nézni valahol / biztos nem a plázában/. Kiváncsi vagyok olyan véleményére, aki már látta.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu