Szűzijáték

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar vígjáték, 89 perc, 2006

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Ha egy mai lány a második randi után nem nyújt valami kézzelfoghatót kiválasztottjának, könnyen azon kaphatja magát, hogy a retiküljében tartogatott óvszernek lejár a szavatossága. A külsőségek társadalmában Kopernikusz heliocentrikus világképe rég érvényét vesztette, sokkal találóbb az az áltudományos megállapítás, miszerint: minden a szex körül forog...
A plakátok, a reklámok, a filmek burkoltan bár, mégis erotikus kisugárzást közvetítenek, és a sugárfertőzött áldozatok minden egyes éjjel útra kelnek, hogy gyógyírra leljenek. Filmünk főszereplői - Anna és Egon - a harmincadik év felé közeledve e hajszából valahogy kívül rekedtek. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha könnyfakasztóan rondák, fanatikus megtértek, vagy testi fogyatékosok lennének, de ők csak egyszerű nemtörődömséggel mennek el a lehetőségek mellett.
Annából huszonhetedik magányosan ünnepelt születésnapja hirtelen előhozza a nőt, és az álomszuszék Egont sikerül rávennie, hogy belekezdjenek egy versenybe, melynek célja egy igazi társ megtalálása. Egon a vidéki művészlélek közben abban reménykedik, hogy Pesten majd összefut egy "sztárral" és ez beindítja írói karrierjét. A párkeresés szépen halad, a vadászmezők azonban ismeretlenek számukra, ezért abszurdabbnál abszurdabb és módfelett komikus helyzetekbe keverednek.
A sors szerencsére elsodorja őket egy Szűzűző Kft. nevű helyre, ahol szembesülhetnek mélyen elfojtott ösztöneikkel és egy félőrült pszichológus misztikus módszereivel. Annáékkal még neki is meggyűlik a baja, de végül hőseinknek nem csak ártatlanságuk lesz oda, hanem minden ruhájuk, bútoraik és tapasztalatlanságuk is.
Bemutató dátuma: 2006. november 9.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Révész István márc. 08. 23:40:16 4/10
Agyatlan nagy baromság. Csak nagy szenvedéssel bírtuk végig nézni. Tipikus "magyar" művészfilm...
mulao 2009 szept. 03. - 22:06:28
Jónak tûnik.Látta valaki már? Kíváncsi vagyok véleményerek, fõleg a színészijátékról.