Tantrum

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 48 perc, 2021

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Károlynak rossz napja van. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ez Károly életének legrosszabb napja. A probléma, ami megnehezíti Károly életét, néhány évtizeddel ezelőtt kezdődött, szóval most a férfi egy dühös nagymonológba kezd, mely során visszatekint az idáig vezető út minden lépésére.

A Tantrum világpremierje a rangos 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos programjában lesz. A film Nagy Borús Levente rendezői bemutatkozása. Nagy a Hypewriter forgatókönyvírói pályázaton 2019-ben 3. helyezést ért el egy sorozattervével. Forgatókönyvírói munkái mellett rendezői ambíciói is vannak, ennek eredménye a Tantrum. A film vágás nélküli, egysnittes alkotás, amely nagy kihívást jelentett színészének. Nagy Zsolt élete egyik legmerészebb kísérletének nevezte a filmben való közreműködést. Nagy Zsolt a kortárs színjátszás egyik legjelentősebb alakja, számtalan színházi szerepe mellett filmek és sorozatok állandó szereplője (Drakulics elvtárs, Mellékhatás, A játszma, Terápia, Kolorádó Kid, A vizsga, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttélésre). A Tantrum a Vertigo Média gyártásában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.
Bemutató dátuma: 2021. szeptember 23. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
FeltűnésmentesHód 2023 jún. 24. - 01:27:41 7/10
A színészi alkotás fergeteges - egy snitt az egész és először kb. a 20. percnél van nyelvbotlás, amit aztán természetességgel kijavít, mintha direkt lett volna.
A forgatókönyv itt még árulkodik arról, hogy ez kezdő alkotás. Megpróbálja a corporate világ zsargonját autentikusan felvenni, de én pl. a „manager-direktor”-nál teljesen kiestem (helyesen managing director). Talán épp ezért nekem a

tagadásban lévő m/b családapa

sem jött át olyan magával ragadóan, ahogy pl. a „Diszfória” tatája egyetlen szó nélkül.
4/10
pihes 2022 júl. 31. - 10:13:51 4/10
4/10