Társkeresők a neten

Bakancslistához adom
When Strangers Click
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm, 52 perc, 2011

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Néhány évtized leforgása alatt kiderült, hogy az internet teljesen átalakította az emberi kapcsolatokat. Manapság már nem a szórakozóhelyeken, baráti társaságban vagy éppen a munkahelyen ismerkedünk egymással, hanem a neten, a csetszobákban. Az ember könnyebb módon teremt kapcsolatot a világhálón, mintha egy más személyiség lenne. A dokumentumfilmben öten mondják el a saját történetüket arról, hogy napjainkban a magányosság leküzdésének talán legjobb eszköze az internet. A Valentin-napon végigkövethetjük őket a felhasználói névtől a valóságig.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
dyna33 2018 dec. 31. - 03:45:47
Ma néztem meg. Nekem Beth és Andy sztorija tetszett a legjobban belőle, nagyon aranyosak együtt. Ezekből a történetekből is látszik, hogy manapság a társkereső oldalak teljesen átvették a hagyományos ismerkedés szerepét (pedig az ő történetük még ráadásul 20 évvel vissza is nyúlik az időben). A filmek mellett sokat is olvasok a témában, és a https://cupydo.hu/blog/internetes-tarskereses-hogyan-forditsd-a-javadra cikk szintén érdekesen boncolgatja a témát. Vannak még nagyon jó társkereséssel kapcsolatos könyvek is amik szintén hasznosak lehetnek, de nézzétek meg a filmet elsőként, mindenképp ajánlott kategória!
Meklód fia 2015 febr. 11. - 17:46:59 Előzmény Kaktuszné
tisztázzuk már ezt a hatásvadász kifejezést egyszer s mindörökre.

Az már régen nagy baj, ha egy film semmilyen hatással nem akar lenni az emberre, mert akkor meg mi a francnak készül?
Szal nem értem mirõl beszélünk. Szerintem ez egy értelmetlen divat kifejezés csak...
offtopic
Kaktuszné 2013 jan. 20. - 11:27:07 Előzmény webulon
Ezek a hatásvadász amerikai filmek számomra nem jelentenek megoldást, de azért köszi!
offtopic
Kaktuszné 2013 jan. 20. - 11:26:13 Előzmény webulon
Nekem ez túl ridegen és elcsépelten hangzik.
Én az embereket nem dobálom, akik a bizalmamba tudtak férkõzni, azoknak nálam helye van, aki nem az meg amúgy sem.
Nehezen bízok meg az emberekben, mert az ember eredendõen rossz, így mindenféle módon védelmeznem kell magam, hogy ne tudjanak bántani.
Az ember a családját nem válogathatja meg, így mindenképp kénytelen elfogadni, akkor is ha nem éppen tökéletes.
webulon 2013 jan. 19. - 00:58:26
Vagy itt egy másik :-)ami nekem szintén nagy élményt adó film életemben az elsõ egyedül töltött szenteste ezt lestem .illetve ezt is lestem ..(na jó nem full egyedül az ebemmel együt lestük...) :-)


Szeress, ha tudsz-

csak pozitívan :-)))))))
webulon 2013 jan. 19. - 00:29:34
Szerintem pont a chat/netes keresés... ..ami a nem jó út....quo vadis te ? :-) s erre keres egy megfelelõ utat...( én pl elképesztõ helyeken erdõben vagy 2000m magasan szakadó esõben futás/túrázás közben a kvázi senki földjén talákoztam olyan emberekkel akik rokon lelkek (ezután dobtam ki az életembõl sok -sok haszontalan embert többek közt család tagot is....csak bátorság kérdése az egész.. )
van erre egy remek mondtat:-)
"nem férsz bele az életembe többé" ,- annak akinek szólhat .....próbáld ki s jönnek helyére újak aki olyan mint te ..hiperérzékeny -gondolkodós....

biztos van ami téged is érdekel ..

ez egy filmes oldal nézd meg ..a A szavak titkos élete c filmet.. ott a kulcs mindenkihez/mindenkinek van egy kulcsa...csak k. nehéz megtalálni ........


http://www.youtube.com/watch?v=LZtAIoM7o0Q
offtopic
Kaktuszné 2013 jan. 18. - 20:43:45 Előzmény webulon
Hát én nem tudom, hogy megy ez, de én nem találkozom sehol hozzám hasonlóval, egy barátnõm van, akivel van némi közös gondolkodás.
Sztem pont azért nyúltam a csethez, hogy rátaláljak arra a lélekre, amelyhez tartozom és amely hozzám tartozik, ugyanis bármerre kerestem korábban nem találtam és azóta sem találom az életben, neten viszont oylkor olykor egész hasonlóval futok össze.
Nyitott vagyok sokmindenre, nincseken kifejezett hobbyjaim, mániáim, mint a legtöbb embernek.

Kevés hiperérzékeny ember él ezen a Földön és én nehezen találok a többire...
webulon 2013 jan. 18. - 08:54:43
Jó reggelt :-)

Én csak leírtam egy általam megélt esetet, s példaként pasi ismerõsök élményeit ...pro és kontra lecke és élmény .
van akinek bejöt van akinek nem..

,- De egy dolgot ne felejtsünk el az életben a hozzád hasonlóan gondolkodó -érzõ-... emberek közül választunk mert olyan emberek vesznek körbe "hasonló a hasonlóval" ....ilyen a baráti kör is stb
nézd meg ( single divat csajok csapatai ..autó mániások ,vadászok stb..mûvész lelkek..)...az életben fel sem merül ,hogy teljesen másfajta karaktert válasz mert nem is ismered meg ..a neten meg kapsz egy nagy merítést abból ami a társadalom benne vagyon a jó és degenerált is ...s ha peched van akkor melényúlsz ...s egy kapcsolat elején mindenki a legjobbat mutatja ..tehát nem tûnik fel ..,hogy a szóban forgó illetõ alapvetõen teljesen más ..csak késõbb,- ( legalábbis én így gondolom ) ..

szóval :
"Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport"
:-)
u.i: senki nem bántott, itt sokféle ember osztja az észt ilyen meg olyan világításból ..ha vki személyeskedik ne foglalkozz vele ..pont erre mennek ..itt kompenzálják le a negatív dolgaikat ......
Kaktuszné 2013 jan. 18. - 00:34:04 Előzmény webulon
Nekem csodálatos élményeim vannak netrõl, sõt még PORT-ról is találkoztam emberekkel, barátságok, kapcsolatok születhetnek így is.
Nem hiszem, hogy a netben lenne a hiba, talán inkább bennetek van, hogy nem találjátok meg itt a helyes utat.
Érdekes én megtalálom.

Ha degenerált volt a "tyúk" az életben is az lehetett volna, ha úgy ismered meg, ezt talán nem kéne ennek az ismerkedési formának betudni.


Sztem ha valaki õszinte nagy baja nem lehet belõle, még ebben a rút, mocskos világban sem.

Bánt, amiért úgymond fikáznak itt egyesek, amiért nekem fontosabb emberek belsõ tulajdonsága, mint mondjuk a haja színe, sokat tudok adni valakinek és sok elvárásom is van felé, szükségem van a szavakra, betükre, élõben a pasik elég szûkszavúak, no de ha rákényszerülnek, h írjanak...
offtopic
Kaktuszné 2013 jan. 18. - 00:27:51
Már megbocsáss, de benned van a hiba, eleve hogy lehet olyan butaságot kérdezni, h 10éve elég gyors volt-e a net cseteléshez, inkább nézz utána, mielött viccet csinálsz magadból.
Tökéletesen értettem támadó, cinikus, bántó hozzá(m)szólásodat.
A kesztyûdet, meg húzd fel kicsi kacsódra, mert hideg van, nehogy megfázz!
sofi 72 2013 jan. 17. - 21:30:58 Előzmény Kaktuszné
Fogalmam sincs, mibõl mazsoláztad azt ki, hogy szerintem az a helyes, ha mindenki félre kufircol?? Milyen morálom? Mirõl beszélsz Kedves? :)

Súlyos szövegértési problémákat látok...:(

Ha most a középkorban lennénk és férfi lennék, biztos felkeresnélek, és az arcodba vágnám a kesztyûmet és kihívnálak egy párbajra becsületsértésért. De mivel ma 2013-at írunk és ráadásul nõ vagyok (ha minden igaz) így marad a verbális pro és kontra, ami csakis azért folytatódik, mert valamiért nem tudtad értelmezni a mondataimat. :P

Egyébként szerintem sem helyes és normális, hogy egy csomó párkapcsolatban élõ ember félre lépeget. Ebben egyet értünk. Ettõl függetlenül ez mégis így van, és ráadásul a (szerinted a párkapcsolat kialakítására leginkább alkalmas) net adja a legtöbb lehetõséget arra, hogy ezek a félrelépések a leggyorsabban és leggyakrabban megtörténjenek.
De errõl te biztos többet tudnál mesélni, mint én.

A lényeg azonban az, hogy azt állítani; az internet egy megbízható hely ismerkedés szempontjából, az ne haragudj, de egy VICC!
webulon 2013 jan. 17. - 17:56:30
Hát ...pro és kontra.....

nekem az életem eddigi legnagyobb pofára esése egy a neten megismert nõhöz köthetõ.....
ha nincs net akkor soha nem ismeretem volna meg azt érzelmileg degenerált tyúkot...

szóval tessék vigyázni

sok ismerõsöm viszont meglepõen sok erotikus élménnyel gazdagodott..
ez meg az érem másik oldala..
offtopic
Kaktuszné 2013 jan. 17. - 17:21:27
"társaidéval"*
offtopic
Kaktuszné 2013 jan. 17. - 17:20:47
Nem bizony, nem volt.
Talán nem jogos a kérdésem?
Biztos én vagyok a naiv, de én csak akkor megyek bele és élek párkapcsolatban, ha az minden igényemet kielégíti és boldoggá tesz, ha ez már nem áll fenn, továbbálok, tiszta sor.
Miért természetes, h mindenki jobbra-balra félreQr?
Nem gondolod, hogy a te moráloddal és "társaiséval" lehet a baj?
offtopic
Kaktuszné 2013 jan. 17. - 17:18:45
Errõl már írtam korábban, sok pasi eltévesztette a házszámot, amikor azt hitte a cset arra való, h gyors kielégülésre találjon megoldást.
Régebben nem voltak ilyenek.
A világ ocsmány hely lett mostanság és én boldog vagyok, hogy a cseten ki tudom szürni ezeket az embereket, miközben a valóságban meg randizol velük, mert ugye nem tudhatod, hogy akivel a melóhelyen vagy egy bárban összeismerkedtél, mikre képes egy webcamerával...
sofi 72 2013 jan. 17. - 17:16:57
Ha valóban 10 éve chatelsz, (tényleg 10 éve nem volt még túl lassú a net a chathez?) akkor inkább az a döbbenetes, hogy felteszed azt a kérdést, hogy a kapcsolatban élõk nagy része MIÉRT ismerkedik a neten?! :D
offtopic
grace08 2013 jan. 17. - 16:08:45
Igaz, ezeket könnyebb kiszûrni, de nekem leginkább az a bajom ezzel az ismerkedési formával, hogy akarva akaratlanul is jobb színben tüntetik fel magukat az emberek. Persze ez élõben is így van, elvégre tetszeni akarunk a másiknak, de írásban ez hatványozottabban igaz. Írásban könnyû vicceseket, okosakat írni, na de mi van egy élõ beszélgetéskor, amikor spontánnak kell lenni. Lehet, hogy akkor meg meg sem bír mukkanni a pasikám.:)

Én amúgy teljes "chatanalfabéta" vagyok. 1-2 éve azt is kipróbáltam, de sokkoló tapasztalataim lettek, persze, lehet, h csak rossz helyen próbálkoztam. Beírtam a keresõbe, h chat, és az elsõ kidobott oldalra regisztráltam. Amint felléptem- nem hazudok- fél percen belül 4 (!) ember írt, nem éppen tiszta szándékkal.:) Az egyik arra kért, hogy ugyan kapcsoljam már be villámgyorsan a webkamerát, és dobjak egy laza sztriptízt, a másik pedig magát akarta mutogatni...Úgyhogy azzal a lendülettel le is töröltem magam. Nem tudom, hogy ez általános-e, vagy csak nekem volt ilyen "szerencsém", mindenesetre ilyen oldalakról még hallani sem akarok, egyszerûen nem nekem való.:)
Kaktuszné 2013 jan. 17. - 15:26:58
Én 10éve csetelek, kisebb nagyobb kihagyásokkal, nálam bevált, mivel a valóságban mindig csalódások értek, amikor valaki szimpi volt késõbb megtudtam róla, h rasszista, vagy gyûlöli az állatokat, vagy semmi humora, nem tud helyesen írni stb...
A neten kiszûröm ezeket anélkül, h ezer randin át kéne szenvednem magam, hogy kismerjek egy illetõt...
Nekem könnyebbség, ráadásul aki nem éppenséggel szépségesen elragadó, vagy eszeveszetten jóképû, az nehezen ismerkedik élõben, a már korábban is említett szépségideál mánia miatt.
Tény, hogy én szingli emberekben gondolkozom, fogalmam sincs , hogy miért adja csetre vagy ismerkedésre a fejét, aki házas...számomra ez az ami megdöbbentõ.
offtopic
Meklód fia 2013 jan. 17. - 15:20:16
ez csak egy példa volt. amúgy egyszer én is felnéztem egy ilyen oldalra és észrevettem hogy a legnagyobb ribancok is fent vannak a környékrõl
grace08 2013 jan. 17. - 15:15:56
Számomra megdöbbentõ volt, sajnálom.:)
Amúgy azt, hogy antipatikus, stb. arcokkal szembesültem, nem a külsejükre értettem, nyilván nem George Clooney-kra számítottam, hanem a benyomás, vagy hogy is mondjam, az volt negatív...Az egész egy húspiacra emlékeztet. Ha felteszed magad egy ilyen oldalra, biztos sokan bepróbálkoznak, és engem fárasztana ennyi emberbõl kiszûrni, hogy ki az, akire egyáltalán érdemes idõt szánni, utána kiszûrni, hogy érdemes-e találkozni, stb. Még leírni is fáj.:D

Amit goldie belinkelt, az majdnem ugyanígy megtörtént, csak éppen nem happy end lett a vége.
Ismertem egy fiatal házaspárt, de a férj pár év együttlét után rákapott a netre, tulképp chatfüggõsége lett. A feleség rájött, hogy mindenféle nõkkel cseveg, de nem akarta face to face szembesíteni, hanem õ is regisztrált, és rászállt a saját férjére. Mivel ismerte, könnyedén behálózta. Odáig jutottak, hogy megbeszéltek egy randit, de arra a feleség már nem ment el, felfedte kilétét, majd elvált a pasitól.

Nem mondom, hogy lehetetlen belebotlani intelligens, jó humorú emberekbe, sõt, de sokkal több a buktatója, mint az elõnye szerintem. Az egy dolog, hogy vannak csalók, akik mindent összehazudoznak magukról, de még egy õszinte emberben is csalódhatsz, ha személyesen találkozol vele, mert írásban valahogy mindenki más. Na persze érhetnek kellemes meglepetések is, nincs kizárva.
Összes hozzászólás