Távol és mégis közel

Bakancslistához adom
In weiter Ferne, so nah!
16 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 140 perc, 1993

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Cassiel, a "könnyek angyala", partnernőjével, Raphaélával, a mai Berlinben tevékenykedik. Egy szép napon Cassiel feladja a halhatatlanságot, és emberré változik, hogy megmentse egy kislány életét. Megpróbál hétköznapi életet élni barátja, Damiel segítségével, aki időközben feleségül vette szerelmét, Mariont. Úgy tűnik, jó élet virrad Cassielre, amikor megismeri a gazdag Tony Bakert. Nemsokára azonban rájön, hogy egy fegyverkereskedő segítője lett. Egyetlen kiút marad számára...
Forgalmazó: Magyar Filmintézet

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Cannes-i fesztivál

  1993
  Zsűri Nagydíja: Wim Wenders
 • Golden Globe-díj

  1994
  Legjobb betétdal jelölés
 • Cannes-i fesztivál

  1993
  Arany Pálma jelölés: Wim Wenders

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
gregga 2016 dec. 22. - 18:18:05 5/10
Bár az elsõ filmet sem tartom zseniálisnak, de mindenképpen érdekes. Ebben is vannak jó ötletek, jó jelenetek, de sok hibája is van, s a vége teljesen zagyva. Ha valakinek sok ideje van, és nem bosszantják a logikátlan események, azért érdemes megnézni. Falk kiállításán remek a színes párbeszéd.
10/10
Meril 2016 aug. 27. - 14:59:47 10/10
Valóban ennek már teljesen más az atmoszférája mint az elsõ résznek. DE megvan a maga értéke ugyanúgy. Sokkal befogadhatóbb, több az esemény, mint az elsõ részben. Az elsõ részben rengeteg monológot hallhattunk és mellé jöttek a képek, hangulatok, ami nem biztos , hogy abban a formában befogadhatóvá vált bárki számára. Sajnos sokan unalmasnak régimódinak érzik az ilyen filmeket, mert a felszínre, zajos cselekményekre fókuszálnak. Ami nem baj, majd talán egyszer. Mert hát szerintem kötelezõ alkotások az elsõ részel együtt. Most találtam egy "új" Wim Wenders rendezést kíváncsi leszek rá.