Teréz anya - A szegények szolgálója

Bakancslistához adom
Madre Teresa
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-spanyol-angol életrajzi dráma, 180 perc, 2003

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

A modern kor egyik legnépszerűbb szerzetesének - Teréz anyának, akit a Szegények Anyjának is neveznek - áldozatos életét mutatja be ez a megindító és fordulatokban bővelkedő film. Fabrizio Costa filmje egyszerre tanulságos és példaértékű történet fiataloknak, és elgondolkodtató mű minden ember számára. Teréz anya erős hite és csodálatos élete fontos üzenetet hordoz az önfeláldozásról, a kitartásról, a hit erejéről és az élet értelméről.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
sioux 2021 jan. 08. - 19:31:57 Előzmény martus6
Teréz anya a szenvedés megszállottja volt, és hiába álltak neki és rendjének rendelkezésére dollármilliók (a rengeteg adománynak jó részét senki sem tudja hova lett, mert nem fordította a misszióira), ápoltjainak nem juttatott megfelelő orvosi kezelést (a gyógyíthatóak sem voltak gyógyítva), és még csak fájdalomcsillapítást sem (a szenvedésben vergődőket ágyhoz lekötöztette..). A haldoklókat erőltetve térítette, téríttette meg, ez volt számára a lényeg. Zavart személyiség volt, a mítosza hamis mítosz, nem érdemelte meg a szentté avatást. Kétes diktátorokkal ápolt jó viszonyt. Ez nem obskurus elmélet, emögött tanúk, a missziókon dolgozó önkéntesek tapasztalatai és komoly kutatások állnak. Ezt ő mondta, és számomra ez is borzalmas: "There is something beautiful in seeing the poor accept their lot, to suffer it like Christ’s Passion. The world gains much from their suffering." Nem, a szenvedés nem szép, ne gyönyörködjön benne, és ne élje meg Krisztus sorsában osztozásként. És bűn, hogy nem tette meg, amit megtehetett volna a szenvedés csökkentésért, ha már összegyűjtött szenvedőket, betegeket. Ő maga viszont az USA legjobb orvosi kezeléseit kapta. Érdeme a lelki közösség megteremtése, a törődés néhány alapvető mozzanatának biztosítása a szenvedőknek, de ez nem homályosítja el a szenvedéseket, amiket okozott.
hjn14 2016 szept. 04. - 22:01:03
Köszönöma Duna Televíziónak, hogy ma levetíti ezt a filmet. A korán kelõ középiskolásokra gondolva nagyon jó lenne, ha valamikor - egy számukra is végignézhetõ idõpontban - újra leadnák. Köszönet.
10/10
martus6 2009 nov. 22. - 20:05:02 10/10
Nekem kifejezetten tetszett ez a film és hitelesnek tûnt.
kgyuri0 2009 nov. 20. - 02:42:58
Én egyszer láttam egy Teréz anyás filmet Geraldine Chaplinnel,hát sztem az jobb volt. Hitelesebb.
napraforgó 2009 nov. 19. - 14:30:11
Zefirellinél Máriát, Jézus anyját játszotta és nem Mária Magdolnát.
detox 2009 nov. 19. - 13:46:37
igen jó nõ volt régen. lehet terézanya is az volt... :)
offtopic
umma 2009 nov. 19. - 13:00:19
Nem láttam a filmet, csak érdekes, hogy ez a színésznõ volt Zeffirelli Júliája és Mária Magdolnája, majd az Ivanhoe Rebeccája.