Terminátor 2. - Az ítélet napja 3D

Bakancslistához adom
Terminator 2: Judgement Day
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 137 perc, 2017

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború. Ennek a háborúnak 3 milliárd áldozata volt. Ami az emberiségből megmaradt, hamarosan újabb iszonyattal kell szembenézzen: a gépek elleni háborúval. S most a Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. S minthogy a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában pusztítsa el. Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre. S ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben, aminek az a feladata, hogy megvédje az ifjú John Connort. John Connor tehát tinédzser még, amikor életében megjelenik a két Terminátor, hogy végzetes összecsapásban számoljanak le egymással.
Bemutató dátuma: 2017. szeptember 14. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Roberto DiCapribogyó 2018 nov. 29. - 14:11:54 Előzmény wukovsky
"Imádom a terminátor-t, de azért egy keresztapához nem tud felérni. A remény rabjai pedig nem érdemtelenül elsõ!!!"

Azt hiszem tudtodon kívül, de egy szórakoztatóan értelmezhetetlen szójátékot sikerült megalkotnod : valóban nem tud felérni, hisz az olyan lenne, minta a Mount Everest-nek kellene felérnie a Mátrához... :-).
Az egyik kedvenc filmem a Keresztapa, de ha választanom kellene, hogy egy lakatlan szigetre melyiket vigyem magammal, akkor 100-ból 100-szor a Terminator 2-t vinném.

u.i.: DE, érdemtelenül első (amúgy szintén egyik kedvenc filmem).
sawyerx 2017 nov. 11. - 19:18:24
Premier elõtt voltam, a film ugyanolyan zseniális, a hanghatások nagyon jól szóltak, a 3D viszont néhol szétesett, fõleg mikor Svarci a kamerába tolja a puskáját.
barna pólós2 2017 okt. 03. - 07:09:40 Előzmény Bigpapa
Azért lehet objektívebben is ítélkezni. Nekem pl. a T2 nincs benne talán a top 20-amban sem, de tudom, hogy minden idõk legjobb filmje, a Mátrix-szal együtt, de az is csak top 10-es nálam.
offtopic
Bigpapa 2017 szept. 29. - 19:44:06
A legjobb mindig szubjektív és egyénfüggõ. Hisz, ami mondjuk nekem a legjobb nõ, az lehet, neked nem a zsánered,de lehet, hogy te is azt mondod, ezt a nõt még az asszony mellett is megdugnám :)
Ugyan így ami nekem a legjobb 10 film (és ebben pl egy horror, egy thriller sincs), az másnak lehet 1-2 top 10-es, de a többi bele se fér. Én inkább "csomagokat" állítok össze. Pl legjobb kalandfilmek, ahol nálam teljesen dobogós a The Goonies (Kincsvadászok), akció filmben az Elrabolva 1 is dobogós lett, ahogy az újabbak közöl a John Wick és a The Equalizer is, Denzel Washingtonnal. Sci-fi-ben ugyan így top 10-es a Terminátor 2. Hiába jó az elsõ rész is, az igazi mondanivaló, ahogy wukovsky is mondta, ebben jön át/ki. Hogy lehet elódázni a dolgot. Felrobbantani a Skynet szülõatyját, az egész labort, vagy lelõni az összes fejlesztõt, az önpusztítás a vérünkben van. Ugyan ezért qrva jó film a Nap, amikor a Föld megállt. Hogy olyan szinten pusztítjuk a világunkat, amit már a földönkívüliek sem tudnak tétlenül nézni,mert egy faj pusztít el több millió fajt az önzése miatt. Hogy az egész földön csak mi, a fejlett ember (kivéve a természeti népeket) nem képes szimbiózisban élni a földdel,a természettel. És amikor egy gép jön rá arra, hogy jó élni, hogy mennyire fontos mások élete, akár az õ élete árán is, na az az igazi pofon nekünk.
Ez a terminátor rész egyedül olyan, ahol, ha figyelsz , rájössz, egy elkerülhetetlen jövõt látunk. A mi jövõnket.

Az a sok kutató, akik ma mesterséges intelligenciát fejlesztenek, hogy pl a lopakodók valóban pilóta nélkül repüljön, nem látta a filmet? Egy lopakodóban 2 pilóta van. Ha lelövik , akkor - 2 ember. Ha egy mesterséges intelligencia vezérli a lopakodót, ami lebombáz 3-4 nagyvárost, meghal több millió ember. Akkor mi nagyobb ár?

Az Ex-macjina is abban zseniális, hogy a gép rájön, nincs szüksége az emberre. Olyan,mint a westworld sorozat. Amikor az egyik gazda mondja az emberekrõl: Azt hiszik õk az istenek...,közben mi vagyunk azok. Mert mi halhatatlanok vagyunk! A gépnek nem kell oxigén, a gépnek nem kell szarvasmarha, nem kell gabona. A gép nem fog olajat bányászni és nem épít magának luxus villát. Ha a gépek, csak 1 évre lakhatatlanná teszik a földet, a biológiai életformák minimum 60%-a kipusztul. Nagy valószínûséggel,mi leszünk az elsõ faj, akik kihalnak. Hiszen a teljes életünket a technológiánkra alapoztuk. Víztisztítás, villany, gáz, stb.
16 évesen, amikor a T2-t láttam a moziban, mindezek a gondolatok sehol sem voltak. Csak tátott szájjal néztem az akciót, Arnoldot. Most, amikor a filmet a moziban néztem, végig azt éreztem, hogy vajon hány évünk van még, amíg a mi Skynettünk öntudatra ébred?

Amúgy a Keresztapa tényleg qrva jó film. Érdemes megnézni,de keress rá eredeti szinkronra (Brando - Szabó Sándor) . Teló kikapcs és úgy nézni. Maffia filmekben alap még a Casino,a Nagymenõk, a Halál keresztútján. Jó a keresztapa 2 is, de pl a 3. rész nekem már erõltetett volt.

A remény rabjai mellé teszem általában a Halálsoron-t és a Forrest Gump-ot is. Ez a három "dráma", amit pl. bármikor ad a tv és idõm engedi, végig nézem, pedig legalább 100x láttam õket.
cellasto 2017 szept. 29. - 18:12:29
nyilván ezzel nem azt mondom, hogy a filmmel van bajom..sõt, imádom én is :)
de azért a legjobbnak kikiáltani kicsit elfogultság :)

pl nekem az elsõ része jobban is tetszik :)
barna pólós2 2017 szept. 29. - 10:05:22
Mondjuk egy normális top 10-es listán ott lenne valamelyik a legjobb horrorok (Ördögûzõ, A dolog, Alien, Ragyogás, Psycho, stb.), akciók/sci-fik (Terminátor 1-2, Mátrix, Alien 2) vagy vígjátékok közül, nem csak drámák, fantasyk, képregényfilmek, maffiafilmek.
barna pólós2 2017 szept. 29. - 10:00:05
A legjobb fogalma létezik, csak kevesen tudják, mi az, ill. nem lehet eldönteni. A többség biztosan nem tudja, mi az, az IMBD-n top 10-es a Gyûrûk ura, a Ponyvaregény, Keresztapa 1-2 dobogós, Remény rabjai, Sötét lovag, 12 dühös ember... A Mátrix csak 18., az is csak azért, mert mainstream film. A terminátor 2 a 43. Mondjuk én nem láttam a Keresztapákat, mert nem tetszenének valószínûleg. De szerintem ezeket a típusú filmeket nehéz besorolni, hogy mennyire jók, az akciófilmeket, vígjátékokat, horrorokat sokkal könnyebb, ezek egyszerûbb mûfajok, és szerintem ezek jobb filmek általában. Pl. Terminátor, Mátrix, Az ördögûzõ, A dolog, Sikoly... A Remény rabjai nagyon jó film, de fényévekre van a legjobbtól. Meg is lep, hogy ennyire népszerû.
wukovsky 2017 szept. 29. - 09:24:54
A legjobb fogalma nem létezik, hiszen mindenkinek mást jelent. Viszont az ájemdibi elég jó támaszkodó.

A terminátor kettõ egy kiemelkedõ akció film, amibõl ha kivonjuk az akciót, egy akkor is erõs mondandóval rendelkezõ film marad, mint pl az ex machina.

Viszont ez egy probléma is, hiszen vannak akik nem látnak tovább az akciónál, és vannak akik pedig nem látnak az akciótól!!! Ezért sajnos sokan "csak egy akció" filmet látnak, sokan pedig nem látják a mélységet, amit át akar adni. A vérünkben van az önpusztítás, és elõbb utóbb úgyis eltöröljük magunkat a föld színérõl.

Imádom a terminátor-t, de azért egy keresztapához nem tud felérni. A remény rabjai pedig nem érdemtelenül elsõ!!!

Én is megnéztem a napokban a Corvinban, a Cyberdyn székházig magával ragadott, és utána kezdtem magam picit elunni, mert már ezerszer láttam, és jó öké, öntöde, essünk már túl rajta és menjünk, pedig a végén a mondat, hogy most már értem miért sírtok, csak sajnos én sohasem fogok tudni sírni, az visz mindent a másik monológgal, pót apák jöttek és mentek de csak ez a gép állja meg a helyét, egyedül Õ egészséges a mi beteg világunkban, ezek azok, amik kiemelik az akció film tömegbõl a T2-öt :O
barna pólós2 2017 szept. 29. - 06:20:21
Csak azért tettem ezt hozzá, hogy ne kössenek belém, nyilvánvalóan ez a legjobb film, nem a Remény rabjai, Keresztapa és hasonlók.
cellasto 2017 szept. 28. - 21:36:46
ugy-ugy..szerinted
barna pólós2 2017 szept. 28. - 20:12:03 Előzmény Bigpapa
Ez a film odaver minden filmet, amit valaha készítettek. Szerintem.
Bigpapa 2017 szept. 27. - 23:38:33 Előzmény Bigpapa
Most néztem meg a Corvinban. Uh, de qrva jó volt újra moziban látni :) Nagyon szép éles a kép, jó a 3D, az eredeti szinkronnal van a film, sajna nem a bõvített változat, de így is 100%.
Elég sokan voltak a moziban. Jó volt hallani, ahogy egy egy poénnál felnevettek az emberek, gondolom õk sem elõször látták a filmet, de lehet, hogy sokuk elõször látja moziban, hiszen amikor bemutatták, még nem is éltek. :)
Még játsszák ,szóval érdemes rááldozni ezt a pénzt. Még mindig kenterbe veri a mostani fos filmeket, Schwarzenegger forever :D


10/10
Bigpapa 2017 szept. 11. - 20:15:04
Ahogy látom szinkronnal lesz. Kíváncsi vagyok megtartották az eredeti (tök jó) hangsávot, vagy kapott egy (sajna) új szinkront?

Az 100%, hogy ezt meg fogom nézni, mert ebben a fostengerben, amit újabban Hollywood áraszt, ez odaveri még mindig õket :)
pandulaa 2017 aug. 28. - 12:35:48
Van páros jegyem ennek a filmnek a 3D-s premier elõtti vetítésére ma este (augusztus 28) este 7-re egy budapesti moziba. Mi sajnos nem tudunk menni. Akit érdekel, írjon. Megegyezünk és küldöm a részleteket.
pandula@indamail.hu