Film

Tétova lelkek

/Gummo/
magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 86 perc, 1997

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

  Életünk legunalmasabb pillanata is szürreálisan szép lenne, ha más szemszögből közelítenénk hozzá. Xenia kisváros Ohio államban, ahol mintha megállt volna az idő. A város soha nem tudott talpra állni a húsz évvel ezelőtti pusztító tornádó után. A tini Solomon életén keresztül látjuk a lakosok mindennapjait. A fiú barátjával naphosszat biciklizik és űzi a bénító unalmat olcsó szerek és poénok segítségével. Mintha a tornádó végérvényesen mindent a feje tetejére állított volna. Humoros, költői és néha tragikus képek sorjáznak a 23 éves első filmes amerikai rendező nagy visszhangot kiváltó filmjében, amelyben megörökítette szülőföldjének emberi sorsait...

  Forgalmazó: Flamex

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Szereplők

  Alkotók

  Linkek:


  Vélemény:

  értékelése: 10/10
  2014 jan. 07. - 15:27:34
  (1/8)

  nem szar ez, nagyon nem, csak nem neked való. a film olyan szinten naturalista és életszerû, hogy az már tébolyító. egyébként a Dogma mozgalom hatása felfedezhetõ a filmben. akinek bejön az ilyesmi, az kezdjen el dogma filmeket nézni.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Dogme_95

  értékelése: 4/10
  2013 júl. 24. - 11:57:30
  (2/8)

  Ami azt illeti mindig is imádtam a drámákat, de ennek a filmnek nem volt túl sok értelme számomra. Bemutatni egy csomó szerencsétlen, retardált, szeretethiányos ember szerencsétlen, retardált, szeretethiányos életét? Nem is értem mi a fas*t éltetitek a filmet. Egyszerûen értelmetlen. Forgatott volna inkább dokumentumfilmet. Az is jobb lett volna, minthogy dokumentumszerûen mutatja be.  4/10

  értékelése: 10/10
  2012 aug. 26. - 20:09:43
  (3/8)

  ez egy iszonyú jó film volt, nézzétek meg!

  értékelése: 10/10
  értékelése: 10/10
  2011 szept. 11. - 21:43:48
  (5/8)
  értékelése: 10/10
  2008 dec. 01. - 20:52:39
  (6/8)

  az, hogy a film egy fordított kereszttel indul, meg hogy a végén a fogyatékos csaj azt hajtogatja, hogy 'jesus loves me' (vagy valami hasonló) szerintem eléggé véleményalkotásnak számít, a fõcímdalról nem is beszélve, ha ismered esetleg (bethlehem).
  szóval.. amellett, hogy a film nem kicsit keresztényellenes, szerintem ezt az amcsi (kisvárosi) szubkultúrát is bírálja. nem tudom ki hogy van vele, de számomra azért volt a filmnek mondanivalója.

  értékelése: 3/10
  2008 febr. 14. - 06:34:16
  (7/8)

  Én elképzelni sem tudom, hogy mi lehetett a készítõk célja ezzel. Ezt rossz nézni. Az egész nem szól másról, csak hogy a legelrettentõbb módokon bemutasson egy rakás fogyatékost és primitív hülye állatot, és ez is megy az elsõ pillanattól az utolsóig. Minden embert be lehet így mutatni, de most komolyan, azért ez csak egy oldal, a többit kitakarjuk, és azt mondjuk: realitás? A kamerakezelés, a vizualitás, és a zenék összehozása így együtt szinte mindenhol nagyon jó lett, de amit bemutatnak az gyötrelem, és a film sehova se vezet. Én ezen nem tudok röhögni, és nem hiszem, hogy mégegyszer valaha is megnézem.

  3/10 (az említett pozitívumokért)

  2007 ápr. 23. - 21:05:19
  (8/8)

  Solomon: Life is beautiful. Really, it is. Without it you'd be dead.

  Tummler: When I go to bed, I get hungry! When I sit down to eat, I get sexy! I saw a man, lying in the middle of the road! And I said "can I help you"? And he said "I just found a parking space, now I'm waiting for my wife to go buy a car!"

  Solomon: Do you love me?
  Cassiday: Yes.
  Solomon: Do you think I'm attractive?
  Cassiday: No. You look fine just the way you are.

  Érdekes film, nem kétséges, de mégis van benne valami, ami megfog. :)