The Daily Show

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az Egyesült Államokban napi fél órában jelentkező sorozat műfaját igen nehéz meghatározni: a hírműsornak álcázott adás az aktuális eseményekre reflektál ironikusan, nem kímélve az amerikai politikusokat, közszereplőket és végső soron magát a médiát sem, amelyet a The Daily Show már puszta létezésével is kifiguráz.
Az álhírműsorban nincs szerepe az objektivitásnak, az újságírói becsületnek, vagy akár a hitelességnek. Az Emmy- és Peabody-díj nyertes The Daily Show a valóságra alapozottan, ugyanakkor egy alternatív nézőpontból mutatja be a híreket, a trendeket, a pop kultúrát, az aktuális eseményeket, a politikát, a sportot és a szórakoztatást. A műsor általában Jon Stewart monológjával indul, amelyben az aktuális vezető hírekre reagál, majd több tudósítóval is megvitatja azokat. Az adást többnyire egy hírességgel, színésszel, zenésszel, de akár nem létező szerzővel vagy politikai figurával készült interjú zárja.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Viktor6665 2015 máj. 18. - 00:57:13 7/10
Érdekes, hogy szinte az összes népszerû amerikai napi vagy heti show demokrata párti.
10/10
Steve1 2008 okt. 18. - 01:39:05 10/10
Érdekes mûsor. Ma pl. Bill Clinton volt a vendég. Mekkora iszonyatos különbség van egy magyar és egy amcsi politikus között. Egy csomó okos dologra rávilágítottak ebben a mûsorban a mostani gazdasági helyzettel kapcsolatban, miközben még humoros is volt. A politikusainknak ez kötelezõ tananyag kellene hogy legyen.
Mr.Somebody 2008 okt. 17. - 21:58:08
Hol ez, hol a Colbert Report a legvicvesebb és leginformatívabb pontja a napomnak :D Isten ez a két ember... remélem egyszer az itthoni Comedy Central is belekezd majd valami ilyesmibe (Bagi, Nacsa és a Magyarok az ûrben íróstábja nélkül)
10/10
szir 2008 okt. 12. - 23:58:35 10/10 Előzmény Raabz
A legjobb "hirmusor" ami letezik (amerikaban). Sokszor több az igazsagtartalma mint a "rendes" hirmusoroknak. Mar nem emlekszem melyik felmeres mutatta ki, hogy akik a The Daily Show-t nezik tajekozottabbak, mint akik csak a 24 oras hircsatornakat :)

Magyarorszagon is kene egy ilyen musor (es kotelezove kene tenni a nezeset, akkor talan nem lehetne olyan konnyen becsapni az embereket mint a mult valasztas kapmpanya alkalmaval)

Sajnos csak a global edition-hoz van felirat, de aki tud angolul annak mindenkepp ajanlom a honlapjukat. A http://www.thedailyshow.com/ oldalon megtalahato az osszes resz 1999-tol maig. Viszont a global edition felvezeto es zaro szoveget nem talaltam neten sehol :(
Raabz 2008 okt. 12. - 17:38:07
na másik örültség amerikából.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu