The Servant

Bakancslistához adom
angol filmdráma, 112 perc, 1963

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
ad mala 2014 máj. 11. - 15:34:51 Előzmény adamnagysweetmovie
Egy pillanatra nekem is beugrott a Furcsa játék...
Viszont én nem éreztem ki belõle hogy az "urak ellen" lett volna, sõt. Illetve egyáltalán nem biztos hogy ebben különösebben hangsúlyos lett volna a társadalomkritika (bár volt benne, illetve bennünk megfogalmazódhatott), a hangsúly szerintem egyszerûen a manipuláción van, egy életképtelen úr és egy zsarnoki, beteges szolgáról.
De mindenképpen nagyon erõs film, az angol újhullám markáns zamatával, már ha szabad ilyen képzavarral élnem:D.
10/10
adamnagysweetmovie 2010 nov. 05. - 11:37:09 10/10
Úgy érzem, a balos érzelmû Losey egy olyan paranoiafilmet tett fel a vászonra, amiben a hanyatló arisztokrácia legrosszabb rémálmai elevenednek meg, legmélyebbre jutó pillanataiban egy Bunuel vagy Lynch-film szürreális vízióiig jutva el. Ez a dinamizmus, amivel Losey rátámad az uralkodó osztályra és szarkasztikusan fokról fokra elpusztítja értékeit, nekem a szovjet montázsrendezõk filmjeire emlékeztet: bár ideologikusak, propagandájukat inkább elutasítjuk (ma már könnyû megítélni...), de lendületük, meggyõzõ erejük alól akkor sincs menekvés. Ahogy ez a film sem kínál kibúvót "bûnösei" számára. Hoppsz, valakinek beugrott Haneke Furcsa játéka?
10/10
adamnagysweetmovie 2010 nov. 05. - 11:19:15 10/10 Előzmény Redfield
Az elõzõ bejegyzés elgépeléseit pontosítanám, mert tartalmilag fontos: A ravasz manipulátor urát fokozatosan a szolgájává teszi.
Redfield 2009 jan. 24. - 18:47:11
Remekül felépített, kiválóan rendezett film. A ravasz manipulátor úrát módszeresen a saját szolgájábá teszi. Mint egy pók, ami szõvi hálóját, nincs menekvés. Cseppet sem unalmas, de komoly mû, öröm ilyet látni.

9/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu