There Be Dragons

Bakancslistához adom
Besorolás alatt amerikai-argentin-spanyol életrajzi dráma, 122 perc, 2011

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Metalherceg 2015 aug. 21. - 23:46:52
Szuper film ;)
9/10
cperger 2013 máj. 08. - 00:18:57 9/10
Ami persze nem baj, csak én nem erre számítottam.
9/10
cperger 2013 máj. 08. - 00:18:19 9/10
Az a baj vele,hogy nem Escriva tényleges munkásságáról szól, mivel csak a polgárháborúig játszott szerepével foglalkozik, így az igazán jelentõs tettei nem szerepelnek a filmben.
9/10
mapk 2012 ápr. 05. - 02:26:55 9/10
Egy kis negatív kritika Olga Kurylenko-val kapcsolatban,ami fura lesz tõlem,mivel korábban csak jókat mondtam róla,de most se úgymond a színészi játékával/szépségével van a gond:),hanem a kiejtésével.
Szóval Olga mint Petõfi Ildikó,egy anarchista felkelõ :)( Nem tudom mit kolbászolt akkoriba ott egy magyar.Gondolom a készítõk azt hitték ha Petõfi,akkor szabadságharc-akárhol ,akármilyen oldalon,vagy ideologia alatt..:D)
Na de rátérek.Vicces volt,hogy a felkelés vezetõje is helyesebben ejtette a nevét a filmben ,mint saját maga.-pedig van nyelvérzéke(ha jól tudom, tud oroszul-mivel ukrán származású-,franciául,angolul,spanyolul),utána kellet volna nézni a magyarnak is! ;)-Nem Petofi Idikó!Lehet szõrszálhasogatás,de ki,ha mi nem?

A másik ami feltûnt,az öreg Manolo sminkje- hát lehetett volna jobb is ,így 2011-ben.:)

Maga a film tettszett.Szerintem érdemes megnézni.Már csak a mondanivalója miatt is.
9/10
mapk 2012 ápr. 04. - 23:57:13 9/10
Látom van trailer,de ha vakit még érdekel miután azt megnézte...
Tartalma:
Robert Torres újságíró Spanyolországba utazik,hogy a szentté avatás elõtt álló Josemaría Escriváról gyûjtsön információkat.Apjához(akivel sose volt jó viszonyban), Manolhoz fordul segítségért,mivel már gyerekként is ismerték egymást Josemaríaval .A két gyerek/életút törtentét mutatja ba a film,ami a Spanyol polgárháború idején játszódik/kezdõdött(-mivel ebbe születtek bele.)

Josemaría Escriváról:Az Opus Dei ,a Katolikus Egyházhoz tartozó intézmény alapítója.Melynek célja,hogy segítséget nyújtson abban, hogy Mindenki megtalálhassa Krisztust a munkában, a családi életben és a mindennapi életkörülmények közepette."Leghíresebb" mûve az ÚT c.könyve is ebben segít.

Szerintem a film fõ mondanivalója,talán a megbocsájtás.Hogy sosem késõ bocsánatot kérni(egymástól,Istentõl),a bocsánatkérést elfogadni,és a legfontosabb hogy mindezt szeretetbõl .
Ill.hogy Mindenkinek célja/feladata(i) van az életben(senki nem véletlenül született meg,és nem véletlenül oda ahova),rajta múlik mit kezd vele és hogy ezt az útat-Isten segítségét kérve-,kitartással,minél kevesebb nyavalygással,szeretettel,boldogan kéne végigcsinálni,legyen valaki családos(világi),vagy akár pap.Ja,és hogy ez semmiképp se könnyû/egyszerû senkinek,mint ahogy a filmbõl is kiderül.

(bocs :)ha szájbarágosra,hosszúra sikeredett-)
Ford Mustang 2011 dec. 20. - 21:25:48
Már valaki szavazott is a filmre, de nem indokolta meg. No mindegy, én mindenesetre kíváncsi leszek rá.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu