Titkos háború

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 61 perc, 2000

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

James McCargar, alias Felix Christopher amerikai hírszerző tiszt, 1947-től 1948-ig a Szövetséges Ellenőrző Bizottság amerikai missziójának tagjaként elsőnek fedezte fel az 1947-es kékcédulás választási csalásokat. Majd összesen hetvenöt embert: politikusokat, tudósokat, azok családját, asszonyokat, gyermekeket mentett ki a kommunista diktatúra és az ÁVO kínzásai elől.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
feketevipera 2010 okt. 23. - 19:23:20
Azt hittem, világos lesz, mire kívántam utalni. Az enyhe iróniát meg azokra akartam volna irányítani, akik szeretnek "méricskélni", és elõszeretettel mondják egynémely eseményre, hogy annál szörnyûbb biza nem történt (mintha mondjuk Ukrajnában a 30-as évek elején nem haltak volna meg pár millióan, de még folytathatnám a sort). McCargar ugyanúgy emberek tucatjait mentette meg, mint néhányan mások mondjuk a vészkorszakban, róla mégse nagyon hallunk. Vajon miért?
HgGina2 2010 okt. 23. - 00:29:39 Előzmény feketevipera
A világ legeslegszörnyûbb katasztrófája?
Esetleg az atombombák ledobására vagy a palesztinok évtizedek óta folyó szisztematikus irtására célzol?
Vagy a magyarok zentai lemészárlására?
Fura a felfogásod, már megbocsáss, kedves feketevipera.
feketevipera 2010 okt. 22. - 19:43:38
McCargarról a mai napig elég keveset beszélünk, viszonylag gyakrabban láthatjuk/hallhatjuk Wallenberg vagy Kasztner Rezsõ nevét. Hogy miért? Nem tudom, de vannak sejtéseim. Talán azért, mert õ nem "a világ legeslegeslegszörnyûbb katasztrófája" idején tevékenykedett, mint az utóbbiak, így sokak talán nem is tartják érdemesnek arra, hogy emlékezzünk rá. Pedig McCargar is méltó arra, hogy a nevét az utókor is ismerje. Jó lenne, ha így is lenne.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu