Tokiói légyottok

Bakancslistához adom
Map of the Sounds of Tokyo
spanyol thriller, 109 perc, 2009

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Ryu magányos, törékeny lány, akiről nem is gondolná az ember, hogy kettős életet él. Miközben éjjel a tokiói halpiacon keresi kenyerét, mellékesként pedig bérgyilkosként dolgozik. Mr. Nagara, a nagyhatalmú vállalkozó a közelmúltban veszítette el a lányát, aki öngyilkos lett. Midori elvesztéséért a spanyol Davidet okolja, akinek egy borkereskedése van a városban. Nagara alkalmazottja, aki szerelmes volt a főnöke lányába, felbéreli Ryut, hogy ölje meg a spanyolt.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
doktormacko1 2013 jún. 22. - 10:48:20 7/10
7 / 10
7/10
doktormacko 2013 febr. 02. - 23:48:24 7/10
7 / 10 Nem ilyen filmre számitottam és nem ilyen filmhez volt hangulatom. Ennek ellenére csak ajánlani tudom. A mûfaji megjelõlésen nem érdemes vitatkotni , ez dráma.
pinkaqua19 2013 febr. 02. - 13:34:51
Az ismeretlenség sztem a spanyol eredet miatt van, ha amerikai lenne, valószínû nagyobb publicitást kapna.
Én sem thillernek mondanám, legalábbis nem a klasszikus fajtából való, nyomasztó, hátborzongató képi világ, ennyiben stimmel. Félelmetes sem a thillertõl megszokott durvaságok miatt van, sokkal inkább kelt félelmet a fiatal törékeny lány hidegvére, ahogy a sötét ügyeit intézi. Ugyanakkor a szerelem érzésében mégsem tud hidegvérû lenni, különös ellentét ez.
A film amúgy is telis tele ellentétekkel, pl a lány rendes polgári munkája és a titkolt munkája.
Érzéketlennek tûnik a külvilág felé, senkivel nem kommunikál, a lakása is rideg, de láthatjuk, hogy nagyon is vannak érzései, mikor éjszakánként sírva alszik el.
Vágyik a figyelemre, a társaságra, ezért lesz „barátja” egy idõsebb férfi. Barát, de olyan, akivel nem is beszél, akivel végsõ soron soha semmit nem oszt meg.
Vágyik a szerelemre, a gyöngédségre, és mikor megkaphatná, megelégszik az alárendelt szereppel, megelégszik a testiséggel.

Váratlan, de sorsszerû végkifejlettel. 10-bõl 8-at megérdemel a mûfajában. Többször megnézõs.
9/10
sanderb 2012 dec. 25. - 22:15:56 9/10
Csodálkozom a film ismeretlenségén...
Isabel ( a rendezõ) eme, legutóbbi filmjével is levett a lábamról csakúgy, mint az összes többivel. Ez a nõ nagyon tud valamit, perpillanat filmeket készíteni adott idõközönként. 10/9
7/10
sisteryes 2012 dec. 02. - 00:20:14 7/10
Háthogy thriller lenne,azért az igencsak félrevezetõ.Egy szép lassú dráma,szépen filmezve.Tehát aki pörgõs izgulásra számít, ne kezdjen bele.Érdekes hogy érzelmileg nem sodort sehova,ami nem véletlen,valahogy a rendezés és a szereplõk is ebbe az irányba terelgetnek.Valami furcsa nyugalmat árasztott inkább a film.Aki szerette az Elveszett jelentést Sofia Coppolatól ,szerintem ezt is kedvelni fogja, talán a hangulata emlékeztetett rá.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu