Film

Tündér Lala

magyar mesejáték, 81 perc, 1976 korhatárra tekintet nélkül megtekinthető

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Tündérországban mostanában egyre furcsább dolgok történnek, s mögöttük minden esetben Irisz királynő kisfia, Lala áll. Most például ismét eltűnt, s ráadásul elvitte a királynő konvertorát, mellyel tetszés szerint átalakíthatja magát bármiféle élőlénnyé. És ez még a kisebbik baj, de magával vitte Irisz jogarát is, márpedig anélkül nem jelenhet meg a királynő a hamarosan kezdődő államtanácson. Aterpater varázsló megvizsgálja Lalát és kiderül: emberszíve van, amiatt viselkedik olyan furcsán. S aki nem egészen tündér, azt száműzni kell Tündérországból.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2012. szeptember 8. 09:39
Most újra megnéztem, kicsit félve, mert azért az évtizedek alatt, míg utoljára láttam, felnőttem. A könyvet vagy százszor olvastam, filmet talán 4-5-ször láttam. Nos, megnéztem és a félelmem alaptalan volt. Még mindig nagyon tetszik és bár a trükkfelvételek nagyon gagyik, ez nem ront az élvezetén. Hiszen anno nem lehetett máshogy megcsinálni. A szereplőkről:
Az Íriszt játszó színésznő egyszerűen gyönyörű! Valóban elhinném, hogy tündér. Utánagondolva sem akkor, sem most nem találok az ismert színésznők között megfelelőbbet!
Lala... Nos, mikor legelőször láttam a filmet, csalódás volt. Én egy tündért légiesebbnek, finomabbnak képzeltem el. Most felnőtt fejjel a véleményem nem változott, azt viszont látom, hogy a kisfiú tökéletesen játszotta el a szerepét. Egyszer régen Szabó Magdát kérdezték a filmről. Meglepetésemre neki is ugyanaz volt a véleménye, mint nekem: Lalát törékenyebbnek képzelte. A rendezőnő viszont mondta, hogy ő olyan angyali, puttó-szerű kisgyereknek képzelte, ezért választotta ezt a kisfiút. Aterpatertől még most is, Nagy Gábor-alakjában is féltem... (Annak ellenére, hogy gyerekként a színészbe sze...

2012. január 7. 17:17
... hogy éppen most ismétlik!?!
Úgy-e nincsenek véletlenek

2012. január 7. 14:27
lehet viktor nem látta ezt a mesét azért olyan rosszcsont :P

Összes hozzászólás