Úri házak titkai

Bakancslistához adom
Le réveillon des bonnes
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia tévéfilmsorozat, 2007

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

1918 tele, épp, hogy véget ért a háború. A havas Monparnasse-on árusok, lovas kocsik, festők. Itt élnek hőseink, úrnők és cselédek, egy ódon négyemeletes úri házban. A különböző szinteken lakó családoknak más-más a történetük, csak egy a közös bennük, mindegyikben akad egy olyan férfi, aki nem jött vissza a háborúból. Odile is hadiözvegy, és most anyagi gondokkal küzd. Varrónőként vette őt el a férje, ám előkelő angol anyósa még ma sem fogadja el őt. Itt él Madame Despreaux is, aki valaha kurtizán volt és most a Folies de Monparnasse tulajdonosnőjeként fájlalja, hogy fia a revüszínház világa helyett a papi hivatást választja.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Marcelline
Odile Dubreuil
Monsieur Dubreuil
Mme Despréaux
Élisabeth Sevran-Chabot

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2010 jan. 24. - 05:31:01
szerintem a vége ezzel a "szellemesdivel" kicsit elrugaszkodott a valóságtól.
napraforgó 2010 jan. 12. - 19:43:25 Előzmény Pünkösdi Kató
A kórházba került egy csomó olyan katona, akik elveszítették az emlékezõtehetségüket. Aztán értesítették azokat a családokat, akiknek a hozzátartozója eltûnt a háborúban. Így értesítették a feleségét is, aki bement a kórházba, és amikor megtudta, hogy az iratai eltûntek, "nem ismerte fel" a férjét. Másodszor is behívták, de akkor elég mereven visszautasította, hogy ne zaklassák folyton. Akkor az orvos a tábornokot értesítette, aki - mivel egy házban laktak - rögtön felismerte, és hazavitte a feleségéhez, azzal a burkolt figyelmeztetéssel, hogy egy tévedés még megbocsátható volt, de ne "tévedjen" újra.
Pünkösdi Kató 2010 jan. 09. - 19:36:43 Előzmény napraforgó
Nekem is tetszik, jó kis kacifántos, titkokkal, meglepetésekkel teli sorozat. :) Az elsõ részben nagyon kellett figyelnem, akkor beszéltek a sok kis kapcsolatról, elõször nehezen tudtam követni, nayon kellett figyelnem. :)

Egy rész kimaradt, az, amikor August hazatért a frontról. Vki írja már meg legyenszíves, hogy hogyan talált haza? Keresem a tartalomban, de nem találtam.
napraforgó 2010 jan. 09. - 06:23:17
Nekem tetszik! örülök, hogy néha normális mûsorokat, köztük sorozatokat is lehet látni az M1-en. Én a sok gagyit nem nézem a kereskedelmi tv-ken. Sökszor elgondolkozom, hogy azt a rengeteg szemetet vajon kiknek adják és fõleg miért?
feeco 2009 nov. 29. - 14:31:23
Egy történet, amit - kivételesen jókor - éppen karácsony elõtt kezdenek vetíteni.. A mostanában megszokott szériáknál klasszisokkal jobb..
zs9302 2009 nov. 26. - 20:17:19
Új sorozat, jó idõpontban, akinek van kedve nézze!