Ússzatok, halacskák

Bakancslistához adom
magyar tévéfilm, 53 perc, 1980

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az idős nagyapa 10 éve él egy szociális otthonban, de képtelen megszokni ezt az életformát, unokái után vágyódik. Megtakarított pénzével megszökik, s minél közelebb jut az ismerős táj felé, annál inkább idegennek érzi azt is. Az elhagyott házban megpróbálja beindítani újra az életet, de amikor rádöbben, hogy az unokái már nem jönnek vissza - összeroppan.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tibor0723 2022 febr. 19. - 22:03:20
Ezt a filmet valamiért nagyon nem akarják leadni...anno az m3 sem adta le, és manapság az online m3 sem nagyon akarja. Pedig már nagyon megnézném...
feketevipera 2009 nov. 05. - 10:41:56
Kellõképpen lehangoló film, ami egy magányos emberrõl szól. Furcsamód pont azoknak nincs szükségük az öregre, akik elvileg a legközelebb állnak hozzá: a családjának. Mivel nem vették hasznát, otthonba küldték. A megindító az, hogy az öreg ennek ellenére vágyik haza, vágyik arra, hogy közöttük legyen, szeretettel tud gondolni rájuk. Hazaérve azonban szembesül a valósággal, és többé nincs semmi, ami életben tarthatná. A film rövidségében, egyszerûségében is megkapó, és Makláry Zoltán alakítása felejthetetlen lesz azok számára, akik megnézik a történetet.