Várva várt nagy kaland

Bakancslistához adom
An Awfully Big Adventure
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol filmdráma, 112 perc, 1994

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

A film 1947-ben, Liverpool színházi köreiben játszódik. A tizenéves Stella, akit nagybátyja nevel, színésznői karrierről álmodik, azonban a meghallgatás nem hozza meg a várva várt sikert. Ennek ellenére a rendező, felismerve Stella elszántságát, fizetés nélküli gyakorlatra veszi fel őt. Jóképű színész érkezik vendégszereplésre a társulathoz, aki komoly hatást fejt ki hősnőnk szakmai előrehaladására és magánéletére.

Beryl Bainbridge novellája alapján készült film hitelesen adja vissza a kisebb színházi társulatok atmoszféráját és kulisszák mögötti életét. A főszereplő felnőtté válása, az igaz szerelem és az élettapasztalat keresését hűen alakítja Georgina Cates, Stela szerepében, akit 1996-ban jelöltek a Londoni Filmkritikusok díjára. Alan Rickman alakítása is figyelemre méltó, akárcsak Hugh Granté, akit Nevell korábbi nagysikerű filmjében is láthattunk, a Négy esküvő egy temetésben.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
gimbiikeeh 2017 márc. 25. - 00:21:10 1/10
Alig bírtam végig nézni. Rég nem láttam ennyire elvont filmet. A végkifejlet is gusztustalan. Kezdem érteni miért került 100 Ft-ba a DVD. Több helyen olvastam, hogy elõször senkinek sem tetszett. Másodszorra már annál inkább. Én biztos, hogy nem nézem meg többet.

1/10
Petrapetrus 2014 aug. 19. - 20:49:06 Előzmény Manda
"mikor Rickman megjelenik, tulajdonképpen itt is kezdõdhetne a történet, nem is, inkább egyenesen itt kezdõdik. A kaland, ugyebár. AZtán a nézõ úgy elvan a pikáns kis jelenetekkel, a párbeszédekkel, az egésznek a hangulatával, és már el is felejtené, hogy egyáltalán történnie kellene valaminek, amikor a végén bejön a nagy csavar."

Ezzel egyetértek. Az elsõ óra az szerintem (is) túl van bonyolítva és nyújtva. Bõven elég lett volna szerintem is 30 perc elõzetes Rickman belépõjééig. Innentõl viszont - szerintem - egybõl le is lövik a poént. Ahogy Alan Rickman megszólal. (ugyanis arra is várni kell egy darabig, míg egyáltalán kinyitja a száját :)) Én már ott tudtam, mi lesz a slusszpoén.

Amúgy azzal a véleménnyel is egyetértek, hogy egyik karakter sem túl szimpatikus. Stella kifejezetten idegesítõ. :D De maga a történet, a mondanivaló, az teljesen rendben van és én magam is ajánlom. Földhözvágós, napokig gondolkozós darab. A szinkronnal kapcsolatban még annyit jegyeznék meg, hogy Hugh Grant és Alföldi Róbert nekem nem igazán passzol össze. Külön-külön mindegyik nagyon jó és elismerésre méltó, de a kettõ együtt valahogy nekem túl szokatlan volt. Persze megértem, hogy Grant szerepének másmilyensége (legalábbis ahhoz képest, amit megszoktunk tõle) más hangért is kiáltott, de én nem Alföldi Róbertet kértem volna fel. :)

Ami az elsõ DVD-kiadás borítóját illeti: szerintem is kínos, de csak annyiban, hogy felcserélték a két nevet (mintha Rickman nem lenne sármos, jóképû pasas ötvenesen is :)). Az meg csak üzletpolitika, hogy Hugh Grant is ott virít középen a borítón. Nyilván azt teszik az elejére, aki ismertebb név. Arra felfigyel az ember a boltban. :)
M E 2013 máj. 05. - 00:01:58
Hm, hát nekem nem tetszett. azért néztem meg, mert itt mindenki méltatta, de nehezemre esett végignézni, mert annyira vontatott. talán ha fele ilyen hosszú lenne. de lehet, hogy még akkor se. nem csoda, hogy az eredeti csak novella, és nem regény. ez egy novellányi történet. nem egy kétórás filmnyi.
10/10
abradan 2012 nov. 03. - 23:53:48 10/10
Zseniális film. Pofonüt és melenget egyszerre. Szóra bírja a sorsot, és kimondatja vele a kimondhatatlant. Beívódik a bõrbe, kering a véráramokban ez a movie. Nyomás, nézze meg mihamarább mindenki, aki még nem látta. 10/10.
8/10
Manda 2008 júl. 09. - 10:22:55 8/10 Előzmény Alassea
:))
10/10
Alassea 2008 júl. 07. - 00:18:27 10/10 Előzmény Manda
Nagyon tetszett amit írtál, köszönöm!
8/10
Manda 2008 júl. 02. - 12:43:55 8/10
Kedves mindneki, velem együtt biztosan nagyon örültök, hogy a film végre elérhetõ DVD formátumban - igen egyszerûen megrendelhetõ DIVIDO-ról; innen is rá lehet találni -, annak viszont nagy valószínûséggel senki sem örül, hogy maga a DVD kiadvány a világ legelcseszettebb portékája; mindent elrontottak benne/rajta, amit csak lehetett. Elõször is; felcserélték az ismertetõn a két fõszereplõ férfi nevét, továbbá a kis szövegbõl lejön, hogy annak az illetõnek, aki megírta, fogalma sem volt, hogy mirõl szól a film, megkockáztatom, hogy nem is látta. No meg ott van az óriásu HUGH GRANT felirat rögtön az elején...Hmm...én azt hiszem, nem õ itt a fõszereplõ. No de ez még mind semmi. Ki látott már olyat, hogy egy filmet úgy adjanak ki, hogy NE legyen rajta magyar felirat, csak angol?? Az oké, hogy valamit nem szinkronizálnak le, de az, hogy szinkron van, eredeti nyelv van, de magyar felirat nincs, az kicsit gáz. Fõleg, ha az ember történetesen Alan Rickmant szeretné HALLGATNI.................. (Ilyenkor a kedvezõ megoldás; megtekinteni magyarul - átfogóbb megértés végett -, aztán újranézés pár nap múlva eredetiül.)
Ja, és az extráknál a honlapajánló menüpont semmire sem jó, mert az ember addig sem jut el, hogy megnyomja a magyar, illetve az english gombokat, lévén azok nem mûködnek.Most pár szót magáról a FILMRÕL, elvégre az alkotásnak semmi köze a magyar DVD kiadványhoz.

A Várva várt nagy kaland egy meredõs film. Azokat a filmeket sorolom ebbe a kategóriába, amelyek megtekintése után az ember mered maga elé hosszú percekig, nem tudván, hogy most tulajdonképpen mit kellene éreznie, illetve elmereng az élet nagy kérdésein, mert valami olyasmit látott, ami elgondolkodtatja.
Furcsa, nyomott hangulata van, némely részek nem érthetõk teljesen világosan, és az ember még 50 perc elteltével sincs teljesen tisztában a nevekkel, meg tulajdonképpen magával az eseménnyel. Az egész filmélmény (persze) akkor teljesedik ki, mikor Rickman megjelenik, tulajdonképpen itt is kezdõdhetne a történet, nem is, inkább egyenesen itt kezdõdik. A kaland, ugyebár. AZtán a nézõ úgy elvan a pikáns kis jelenetekkel, a párbeszédekkel, az egésznek a hangulatával, és már el is felejtené, hogy egyáltalán történnie kellene valaminek, amikor a végén bejön a nagy csavar. Itt válik drámaivá, itt kezd el az ember érezni valamit. A vége szép és szomorú. Meg elgondolkodtató. Meredõs.
Mismatch 2008 márc. 14. - 11:00:19 Előzmény holdy87
már lehet kapni :)
*moderálva*
Wanted 2008 febr. 09. - 12:28:34 Előzmény holdy87
ma adják le zone europán 4kor.
fotellako 2007 szept. 03. - 11:45:06
pötyögd be gugléba: várva várt nagy kaland+dvd
(elvileg rögtön az elsõ találat)
holdy87 2007 szept. 02. - 15:08:32
Nem tudjátok, hogy hogy lehetne megszerezni eme gyöngyszemet?!?!:) Nagyon szeretem ezt a filmet, de nem lehet egyszerûen megszerezni:(hüphüp
10/10
Alassea 2007 márc. 28. - 23:43:35 10/10
Kedves perry!
Köszönöm a segítséget! :) Legalább valamin el tudok indulni:)
perry 2007 márc. 28. - 08:12:03 Előzmény Alassea
Alessea némi információ , a filmet az Odeon film forgalmazó gondozta. Nekem videó formátumban van meg. Talán még létezik a terjesztõi joga. Valamint a DCC + on láttam felírva valakinek , rá lehet keresni.
10/10
Alassea 2006 nov. 28. - 23:49:13 10/10 Előzmény wickedtrick
Van egy nagyon rossz szokásom a kíváncsiság :) s most kíváncsivá tettél. Igazán kár, hogy többet nem tudhatok meg a humoros vagy éppen pirulós részletekrõl.

Egyébként igen sajnálatos, hogy tucatszám fordultam meg az interneten filmeket forgalmazó oldalakon, de ezt a filmet sajnos itt magyarországon nem lehet megkapni. Ahhoz a csatornához is fordultam segítségért, amelyik a filmet levetítette, de még szóra sem méltattak! :( Egyébként nem csak engem, hanem másokat sem, részesít kegyeiben a csatorna. Csak azt nem értem, akkor miért indít oldalt és fórumot, ha érdemben senkinek sem válaszol.

A filmet sikerült igen rossz minõségben felvennem :( ezért kerestem volna dvd-n. Külföldi oldalakon megtalálom, csak bonyolultam a fizetési rendszer.
Már csak Istenben bízom, ahogy az amerikai dollárokon szerepel, stílusosabban a Jézuskában, hátha meglep egy dvdvel.
wickedtrick 2006 okt. 26. - 19:40:25
Jelen pillanatban a kedvenc filmem, de szerintem a top 10ben örökké ott lesz.
Érdekesség: a Stellát alakító színésznõ a meghallgatáson 14 éves liverpooli kislánynak adta ki magát, és már javában tartott a forgatás, mikor kiderült, hogy valójában 20 éves. A rendezõ elõször nagyon mérges volt, de késõbb jót nevetett azon, hogy bizonyos jelenetek forgatásánál a stáb különösen vigyázott, nehogy zavarba hozzák Cates-t, aki, mint kiderült egyáltalán nem vol olyan ártatlan:)
10/10
Alassea 2006 okt. 19. - 20:19:51 10/10
Nekem ma már a legkedvesem filmjei közé tartozik!
Nagyon furcsa film és egy csöppet sem szerethetõ történet, de ha többször megnézi az ember, felfedezi benne az apró csodákat!
Alan Rickman és Hugh Grant játéka frenetikus, de a Stellát alakító fiatal színésznõ is ugyan olyan remek alakítást nyújt mint a sztárszínészek.
Ez egy nagyon furcsa, de kitûnõ film ragyogó színészi alakításokkal.