Végtelen hit

Bakancslistához adom
Facing the Giants
amerikai filmdráma, 111 perc, 2006

Értékelés:

86 szavazatból
Szerinted?

Grant Taylor az egyik középiskola amerikaifutball csapatának sikeresnek éppen nem mondható edzője, a csapat rendre alulmarad a küzdelemben. A szülők kezdenek türelmetlenek lenni, a srácok pedig lassan elvesztik minden motivációjukat, a legjobb játékosok rendre valamelyik rivális iskolához szerződnek. Grant magánélete sincs teljesen rendben. A ház épphogy nem dől a fejére, a családi autó állandóan cserbenhagyja, ráadásul megtudja, nem lehet gyerekük. Az elkeseredett férfi Istenhez fordul segítségért. A hithez fordul, hogy megküzdjön a kudarcaival, és legyőzve a múltat, sikerre vigye csapatát és saját életét.

Stáblista:

Szereplők

Grant Taylor
Matt Prater
David Childers
Alicia Houston
Brooke Taylor

Hozzászólások

Szerinted?
andiey69 2022 okt. 31. - 17:22:32 Előzmény támadómókus
Szépen leírtad.
Like :)
10/10
offtopic
támadómókus 2022 márc. 19. - 02:26:08 10/10 Előzmény örökharcos
Szia! Jesszus! Sajnálom, hogy csak most válaszolok! Már 30 éves vagyok (egyébként nőnemű), hamarosan 31. :) Nagyon meglepett a kommented, hogy ekkora hatást tettem valakire, de örülök! Igazság szerint én sosem voltam hívő, sosem hittem a tipikus Isten-képben, és egy vallást sem követtem. Mindig is nagyon kritikusan próbáltam gondolkodni, de azt felismertem, hogy a hit, mint biológiai hajtóerő tagadhatatlan. A telepátiát és a jövőbelátást is megtapasztaltam, amikor többet meditáltam, ezért tudom, hogy nem szabad azt hinni, hogy csak mechanikus gépek vagyunk, hanem ki kell használnunk minden képességünket, ami biológiailag megadatott. :) Annyiból nehéz ezeket gyakorolni, hogy a mai társadalmi berendezkedés nagyon materialista szemléletet képvisel, és nehéz olyan spirituális tanítókat találni, akik nem beszélnek félre. Szerintem a legegyszerűbb mindenkinek az, ha önmaga próbálja az útját járni, gondolkodni, megérteni az életét, mivel ha önmagunknak gondolkodunk és érzünk, akkor mindig hiteles és gyors visszacsatolást kapunk a tudatalattinkból. Ezt például egy spirituális tanítótól nem kapnánk meg, mert ő kívülről nem biztosan látja, hogy mi a következő lépcsőfok számunkra a lelki fejlődésünkben, viszont önmagunkban ezt megérezzük, ha odafigyelünk az érzéseinkre, a testünk jelzéseire. Remélem, jól vagy. Üdv.!
Giny K 2015 jún. 06. - 16:33:24
Lehet, hogy nem éppen "világmegváltó", de egy nagyon-nagyon kedves kis film arról, hogy soha ne adjuk fel... :-)
Nekem tetszett, egyedül a zárójelent volt az, amivel nem voltam teljesen kibékülve:
SPOILER
Azzal, amikor megnyerik a bajnokságot, és aztán rögtön jön a feleség, közölni, hogy végre terhes... Nekem ez így egy kicsit hihetetlen volt. Mert azt már tényleg nehezen hiszem el, hogy egy futballedzõnek, az idény közepén, a rengeteg edzés és meccs mellett, maradna energiája és ideje még a felesége számára is... :-) Szóval szerintem hitelesebb lett volna, ha az asszony közlését egy külön jelenetbe teszik bele, olyan kommenttel, hogy "Nyolc (vagy tíz) héttel késõbb..."
SPOILER VÉGE
Különben tényleg jó kis film.
örökharcos 2015 jan. 23. - 20:23:39 Előzmény támadómókus
Szia
Csak köszönetet szeretnék mondani a hozzászólásodért a "végtelen hit"-hez. Sokat segítettek a szavaid abban, hogy jobb emberré válhassak. Még egyszer köszönöm.
2/10
cperger 2014 szept. 22. - 22:28:31 2/10
A fordulatok a semmibõl jönnek semmi nincs elõkészítve, megalapozva, úgyhogy elég béna történet
10/10
támadómókus 2013 jan. 24. - 16:49:21 10/10
SPOILER

Ja, és az edzõnek nem azért "pottyant az ölébe" a kocsi, mert az milyen happy, hanem mert jó tett helyébe jót várj.
A film nem említi, hogy mekkora idõtartamot ölel fel a történet, tehát nem egyik napról a másikra történt az egész.
Azért kapta a kocsit, mert segített a fickónak rendezni a kettõjük kapcsolatát, gyakorlatilag nagy lépés tett a gyerekének jó irányú nevelése felé. Erre talán egyedül nem lett volna képes a fickó, és mivel neki meg pénze volt, így hálálta meg. Látta, hogy az edzõnek viszont a kocsi terén van nagy szüksége a segítségre. Mindenki ott segített, ahol tudott. :) Szerintem ez egy nagyon szép eleme a filmnek, egyáltalán nem indokolatlan.

SPOILER VÉGE
10/10
támadómókus 2013 jan. 24. - 16:38:16 10/10
Nekem és a barátomnak nagyon tetszett!
Kedves hitetlenek ás társaik!
Ó lázadjatok gyerekek!
Régen a nagy "racionalitás" híve voltam, aztán megtanultam, hogy mindig azt nevezzük "igaznak/racionálisnak", amibe a legtöbb érzelmet fektetjük. Viszont azért, mert Isten mûködését nem értem, azért még járhatok nyitott ésszel a világban, mert amíg olyan dolgokat teszek, amik a kudarchoz vezetnek, másra nem is számíthatok. De ahogy az edzõ is, én is megnyíltam, és letettem róla, hogy én gondoljam magam a legokosabbnak. Rájöttem, hogy amíg a büszkeségem vezérel, addig ostoba maradok. Mindig tanulhatok, és mindig van hova fejlõdni.
Lehet, hogy egyes "racionális" egyéneknek nyálasnak tûnik a film, meg amerikaiasnak, de õk ezek szerint még fiatalok ennek megértésére.
Még csak 21 éves vagyok, fizikusnak tanulok, de ért már annyi csapás, hogy megláttam, ez a legnagyobb szerencsém.
Sok rossz dolog történt velem, amit gyerekként még nem tudtam kivédeni, de ez egy nagy áldás is volt. Kinek adatik meg, hogy már fiatalon ennyi terhet cipeljen? A szüleim reménytelenek, amíg velük laktam, én is azzá váltam. Pedig eleinte felnéztem rájuk. Azt hittem, õk tudják jól az életet. Aztán késõbb rájöttem, hogy: "Hogy is tanulhattam volna meg tõlük az önbizalmat, önmagam szeretetét, a boldogság és a siker kulcsát, amikor õk maguk sem tudják, hogyan kell ezeket csinálni?!"
Most, hogy már látom a legnagyobb hiányosságukat, tudhatom, hogy mi az, amit erõsebben kell fejlesztenem magamban.
Õk nem értik az agy mûködését. Ha hiszel valamiben, azt nem Istenért, az öreg szakállas bácsi kedvéért teszed, vagy a többi hívõ kedvéért! Hát gondoljatok bele! Hogy alakul ki valakiben a rák vagy egyéb betegség, és hogy képes valaki kigyógyítani magát a rákból, vagy bármi másból?
A híres racionalitásoddal irányítod a szívverésed, és mindazt a biokémiát, ami szüntelenül zajlik a szervezetedben, hogy életben tartson? A fickó fiziológiája a filmben összefüggött a lelki tényezõivel, mint bármely más emberi lénynél. 6 éve olyan gondolatok járták át a szervezetét, amik a kudarcérzést erõsítették. Hogy is sikerülhetett volna neki gyereket nemzeni, amikor az nem illett volna hozzá, hogy valami sikerüljön.

Nekem senki ne mondja, hogy nincs Isten, és hogy nem csodálatos. Azt meg pláne ne, hogy "ááá ez lehetetlen". Menj oda egy Nobel-díjas emberhez, vagy egy aranyérmes olimpikonhoz. Õ majd megmondja, hogy az a "lehetetlen/ez túl happy end" a te fejedben születik...de legyõzheted a gondolatbeli korlátaid.
Ne azért ne higgy, hogy megmondhasd másoknak, hogy milyen naivak, és akarj önbizalomra szert tenni a nagy bölcsességeddel. Abból meríts önbizalmat, hogy képes vagy fejet hajtani nálad nagyobb dolgoknak, és hogy képes vagy meglátni a szépet. Nem bírom, hogy ehhez gyáva vagy.
Azért higgy, mert a hit a gondolataid üzemanyaga, a gondolataid pedig a tetteidé. Ez tiszta tudomány, vagy a te szavaiddal tiszta racionalitás, hogy jobb ha az elõzõ generációk tapasztalatát nem vágod sutba, ha egyszer mûködni látszik. Minek kezdenél mindent elölrõl, amikor elõtted már felfedezték a kereket?
Ja...hogy te ahhoz túl büszke vagy, hogy higgyél "Istenben"? Tudod mit? Nevezd ahogy akarod, de arra emlékezz vissza, amikor valami nehéz dolgot tanultál, de a végén mégis sikerült, akkor nem voltál ilyen érdektelen. Akkor tele voltál szenvedéllyel, mert volt hited!
Csak arra gondolj, amikor kimerültél lelkileg az iskola vagy a szüleid viselkedése miatt, és beteg lettél.
Csak arra gondolj, hogy hit nélkül mi sikerülhetett volna neked?
hit=parancs az agynak, hogy "Csináld meg, amit mondok, mert komolyan gondolom!"
"nem tudom megcsinálni/ez hülyeség"="csinálgass valamit, de nehogy bebizonyosodjon, hogy nincs igazam abban, hogy ez lehetetlen/hülyeség". A magadfajta beképzelt emberek miatt lesz annyi szomorú kisgyerek, aki nem bízik magában, mert a szülei meg se tudták tanítani, hogy milyen természeti törvények segítik õt az életben való boldogulásban.
A magadfajták beszélnek úgy a gyerekükkel, hogy: "Mit csinálsz? Ehhez még túl kicsi vagy! Hagyd abba! Büntetés lesz! Bezzeg a Józsika 5-öst kapott...! Az én idõmben....." Sok baromság, amivel elveszik a gyerekben lángoló szenvedélyt és lelkesedést.
Sohase akartam olyan felnõtt lenni, mert láttam, hogy a felnõttek hülyék (elkeseredettek és agymosottak), vagy legalábbis ahhoz azok, hogy boldogok legyenek.
Ha a felsõbb erõben hiszel, ami ezt irányítja, csak segíted az agyadat, hogy kihozza magából a maximumot.
Az emberi agy is bármit el tud hinni (bármit meg tud tanulni). Te megtanultad, hogy attól érzed többnek magad, hogy rácáfolsz egy több ezer éves kultuszra. De tudod mit? Csak ártasz magadnak és másoknak is, amikor valakinek a hitét akarod lehúzni. Minden csata a fejben dõl el.

Ezért gondolom, hogy ez egy fantasztikus film, és inkább legyen nyálas meg happy end, mert példát mutat, hogy erõs lélekkel és hittel kijuthatsz bármiféle kétségbeesésbõl. Ez értékes, mert rendes hozzáállást nem sok helyen tanítanak. Inkább mossa az agyam egy ilyen film, mint egy depressziós idegbajos tanár éveken keresztül.
Az, amiket te mondasz, az is mind agymosás eredménye. Válassz, büszke leszel, vagy boldog? Én inkább mókusugrálásban végigügetek egy parkon, ha az esik jól, minthogy azzal törõdjek, hogy ez méltó-e egy felnõtthöz vagy a híres ésszerûséghez.
Ismétlem, természettudósnak készülök, és PONT azért nem vagyok racionális...mert a szemellenzõ félrevezet. Inkább hiszek a szívemnek, egy falevélnek vagy egy gyerek tekintetének(=Isten megnyilatkozásainak), mint Isten azon megnyilatkozásainak, amik egy olyan természet általi teremtmény szájából hangzanak, aki elfordult a teremtõjétõl.
Csak nézz körül egy virágos mezõn, az óceánon, a víz körforgásán, az évszakokon, a testeden, és akkor mondd, hogy ez már túl happy end.

Ui.: Egyik kommentnél látható afrikai kisgyerek halálközeli állapota csak azt tükrözi, hogy a felmenõi életképtelenek, mert nem tudnak életképes embert nevelni belõlük. Az emberi faj nem azért maradt fenn, mert mindenhol jó volt lenni, hanem mert olyan helyre vergõdte magát, ahol meg tudta teremteni a feltételeket az életben maradáshoz. Hát a kisgyerek szülei nem teszik meg a szükséges dolgokat, miért is segítene Isten? Isten nem sajnálatból segít. Hatalmas harc folyik a természetben a génállományok fennmaradásáért. Akinek az utóda meghal, annak a génjei nem elég jó stratégák. Ha én 1,5 éve tényleg öngyilkos lettem volna, akkor ezt akár elmondhattuk volna az én génjeimre is. :D Az afrikai gyerek fizikai szükségletei nem voltak kielégítve, ezért került életveszélybe...nekem meg a pszichés egészségem nem kapta meg a megfelelõ táplálékát, azért került életveszélybe.
EZ a racionális, de ez is a mindenható mûve.
10/10
11messi87 2012 jan. 30. - 11:31:42 10/10
Remek film volt.
Elõbb néztem meg a Courageuos-t. Hihetetlenül nagy film. Sokkal értékesebbek ezek a filmek, mint a szar kitalált avatarok meg transformers nyomingerek.
Caulfield 2011 szept. 16. - 12:06:25 Előzmény toldigabor
És mi van mondjuk a hindukkal?
offtopic
Caulfield 2011 szept. 16. - 12:05:26
Csakhogy van ám egy rakás probléma a világon, ami egyénfüggetlen.
8/10
Numa 2011 szept. 01. - 15:06:00 8/10
Ez egy szép film! Nagyon jól bemutatja, hogy sokat számít a kitartás. Merjünk bízni Istenben!
6/10
Rahar 2011 júl. 06. - 18:26:21 6/10 Előzmény miénkittatér
Mivel ez a film egy teljes mértékben kitalált történet, ezért nagy valószínûséggel az amerikaiak gondolkodását és hozzáállást tükrözi. Sajnos több esetben nem így mûködnek a dolgok, pedig én is szeretném. De hát az Isten azért teremtette ezt az egészet és ezért adott szabad akaratot, a többit már a résztvevõknek kell megoldani :) Bár azért néha besegít. Ez az egész túl happy end-es és szájbarágós, kár. Azért mindenképpen jó volt megnézni, 10 pontból 6 pontra értékeltem.
offtopic
miénkittatér 2011 ápr. 06. - 20:19:02
Ó köszönöm, én ráérek. De azért van ahol szólás nélkül is megemelhetné a hátsóját egy kis segítségre.
miénkittatér 2011 ápr. 06. - 19:25:07
Akkor lehet pár ezer éve szabadságon van az öreg.
10/10
Next Level 2011 ápr. 06. - 10:48:56 10/10 Előzmény csilisbab16
Annyira jó, hogy ez nem csak egy mese, nem csak kitaláció, hanem tényleg létezik. Istennek csak egy szó és minden megváltozik :)
10/10
Ivett_86 2011 jan. 09. - 20:42:09 10/10
Alex Kendrick filmjei:

2003 Flywheel (Lendkerék) Ezt is láttam már. Egy autókereskedõrõl szól, aki úgy adja el az autókat, hogy elhallgatja azok hibáit és sokkal drágábban adja el õket, mint amennyit valójában érnének. Szóval nagyon sok mindenkit átver. Viszont a sok haszon ellenére mégis adóssága van a boltjának és csak pár napja van rá, hogy kifizesse, mert máskülönben bezárják a szalont. Ez idõ alatt megtér és megpróbálja helyre hozni a dolgokat.

http://www.youtube.com/watch?v=7sVlvjqbo-w


2008 Fireproof (Tûzbiztos) Már megvan magyar szinkronosan is "Szerelem próba" néven.

2011 Courageous (bátor) - Ezt viszont még nem láttam, de meg fogom nézni.
emitter 2010 jún. 29. - 17:33:31
ja és többféle keresztyén filmet meg lehet nézni online a kma-hu.com oldalon, ajánlom :)
emitter 2010 jún. 29. - 17:32:15
Sziasztok,
a Tûzálló (Fireproof) valóban nagyon jó, kevésbé "csöpögõs" és szájbarágós, mint ez. Egyébként ugyanattól a rendezõtõl van (Alex Kendrick), ezek szerint fejlõdik a mester.. :)
És jövõre jön egy újabb filmje..

Annyira nekem sem tetszett ennek a kivitelezése, túl "amerikais" lett, szerintem ez a magyaroknak nem igazán jön be. Ettõl függetlenül az üzenete megállja a helyét, ezt én is meg tudom erõsíteni :)
1/10
csilisbab16 2010 máj. 15. - 17:55:38 1/10
Egyáltalán nem tetszett a film, unalmas, szájbarágós. Idegesítõ volt ahogy minden rendbe jött, és minden happy lett. gáz... 10/1
ávemárió 2009 dec. 09. - 14:39:07
itt meg tudjátok nézni www(pont)freemozi(pont)blogspot(pont)com
Összes hozzászólás