Végtelenül

Bakancslistához adom
El Incidente
mexikói sci-fi, 100 perc, 2014

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Két szálon fut a történet: az elsőben a nyomozó a testvérpárra vadászik, megölve egyiküket. A másikban kirándulni megy a család, és útközben a kislányuk asztmarohamot kap. Mindkét esetben a szereplők robbanást hallanak, és attól kezdve csapdába esnek környezetükben: a nyomozó leszalad a földszintre, hogy aztán újból a 9.-en találja magát; a család meg végtelen úton utazik, ami nem éri el a célállomást. Miben különbözik az életünk hozzájuk képest, akik ugyanazokhoz a helyekhez és cselekedetekhez ragadtak?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
littleg11 2017 febr. 04. - 17:41:46
2017.01.21 éjjel, 00:35, Cinemax
A Cinemax kínálatában találtam rá erre a különleges filmre. Mexikói: gyanítom, hogy sokan nem is olvassák ennél tovább ; sci-fi/thriller/dráma: itt ismét veszíthetünk néhány nézõt. Mindenesetre egyedi darbról van szó: fel kell készülni, mert aki kicsit is komolyan veszi, azt jó ideig nyomasztani fogja ez a film. Sci-fi, de természetesen nem "ûrhajós / akcióban dús" filmre kell gondolni; inkább egyfajta utópiára. Talán önmagában azzal nem árulok el nagy titkot, hogy a két párhuzamos szál között van valamiféle összefüggés; meghatározott jelek alapján akár ki is találhattuk volna, hogy mi, de szerencsére ez megmaradt a film végére.
A magyarázat valóban kicsit túlzottan "szájbarágós", bár félõ, hogy tapasztalt filmnézõ ellenére talán még most rágódnék a pontos megoldáson.
A sok negatív hatás ellenére szerencsére végül azért kapunk egy hatalmas életigenlést.
*** SPOILER ***
A film befejezõ részében megjelenõ "valódi" képsorok gyönyörûen vannak vágva; végtelen nyugalmat és boldogságot árasztanak. (Én ezek után szinte minden eddiginél jobban vártam a másnapi családi látogatást.) Érdekes kérdés, hogy a film rendezõje értelmezésében még a "valódi" büntetõeljárás is megnyugtatóbb az "alternatív" végtelen körforgásnál.
*** SPOILER VÉGE ***
Ha nem is szeretnénk ennyire "beleélni" magunkat, akkor is találó a leírás utolsó kérdése: Miben különbözik az életünk hozzájuk képest, akik ugyanazokhoz a helyekhez és cselekedetekhez ragadtak?
Összességében nyomasztó, borús, valahol mégis kedvezõ kicsengésû, egyedi és kihagyhatatlan, viszont kifejezetten csak a türelmes, hosszú távú értelmezésekre hajlamos nézõknek ajánlott.
9/10
Attaca 2016 szept. 06. - 22:32:49 9/10
Abszolút meglepetés volt, véletlenül találtam az HBO GO-n. Kicsit a végén a jelenet szájbarágós, de hát az amerikaiaknak is meg kell értenie :) Lehet, hogy jobban is meg lehetett volna csinálni, de nekem az egész az eredetisége, az izgalmai, a színészi játékai miatt tetszett. No meg azért is, amit az elsõ 35 évrõl mondott meg, amit második 35 évrõl. Nagy igazság.

***SPOILER***
A hölgy az elején nem nyitotta ki a könyvet, vagyis õ bölcsebb volt, és nem ment tovább, megszakította a sorozatot:, nem? :)
Csak mert az esküvõi ruhában volt.
offtopic
adamnagysweetmovie 2016 júl. 18. - 12:43:52
Tyû, macskasok díj.
Magnóra, uppsz