Vihar a Sycamore utcában

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 64 perc, 1959

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

Egy amerikai kisváros tisztes villanegyedében titokzatos dolgokra készülnek annak kevésbé tisztes polgárai. Miután kiderítették, hogy az egyik lakó börtönben ült, kiközösíteni készülnek a tisztes családi életet élő embert, aki azért került börtönbe, mert megtagadta az Amerika-ellenes tevékenységet vizsgáló McCarthy bizottság kérdéseire a választ. Joe Blake komoly veszélybe kerül, mégis bátran szembeszáll a lincselőkkel. Az ellentáborból Arthur Hayes a veszélyeztetett szomszéd mellé áll, ezzel távozásra kényszerítve a tömeget. A film a korai televíziózás terméke, mely megörökíti a két főszereplő, Básti Lajos és Kállai Ferenc játékát és számos neves színészünket felvonultat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos 2016 aug. 03. - 09:35:35
Az alkotás annyiban mindenképpen érdekes, hogy 1959-ben készült, tehát az elsõ hazai TV filmek egyike volt.
*** SPOILER ***
A történtek egy részét háromszor, a három fõszereplõ szemszögébõl és lakásában jeleníti meg a film. Ez bizonyára a szerzõ ötlete.
A három jelenetben a lakásbelsõ nagyon hasonlóak. Ez vajon a szerzõ elõírása és azt akarja kifejezni, hogy minden szereplõ egyenértékû ember, a maga kis világában? Vagy a szerzõ elõírása és azt akarja kifejezni, hogy bár a címbeli utca a szereplõk elmondása szerint kifejezetten elõkelõ környék, valójában egyforma, kicsi, falanszterszerû lakásokból áll, azaz burkolt (vagy nem is annyira az) társadalomkritika? Vagy egyszerûen arról van szó, hogy a rendezõnek kevés pénzbõl kellett dolgoznia, ezért ugyanazt a díszletet kismértékben variálva alakította ki a három lakásbelsõt?
*** SPOILER ***
nyugiss 2016 aug. 01. - 14:54:12
még jó, hogy a nava-n fent van korlátozás nélkül, így onnan le tudom szedni....
nyugiss 2016 aug. 01. - 14:39:57
ezt most késõbb kezdték, vagy szarul állítottam be a beltérit felvételre?