Volt egyszer egy gyilkosság

Bakancslistához adom
Once Upon a Crime...
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 94 perc, 1992

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Monte Carlo mesébe illő hercegségében Madame Van Dougen kedvenc dakszliját egy szép napon holtan találják, s Bonnard felügyelő kapja a megtisztelő feladatot, hogy kiderítse, ki állhat a titokzatos bűnügy mögött. A felügyelő rövid idő alatt egész sor gyanúsítottra bukkan. Julian az állástalan színész és Phoebe azt állítják, hogy ők akkor csak azért jártak arrafelé, hogy visszavigyék az elveszett kiskutyát. Neilt és feleségét, Marilynt amellett a bőrönd mellett találja a felügyelő, amely az állat tetemét rejtette. Ám a bőrönd Phoebe tulajdona. És akkor még szót sem ejtettünk Augie-ről, a notórius szerencsejátékosról és feleségéről, Elenáról, aki csak akkor hajlandó alibit biztosítani a férjének, ha az késznek mutatkozik lemondani szenvedélyéről. Ha pedig ennyi gyanúsított nem elég, ott van Monte Carlo legismertebb dzsigolója, Alfonso de la Pena, aki szintén érintett az ügyben.

Stáblista:

Szereplők

Augie Morosco
Neil Schwary
Marilyn Schwary
Julian Peters
Elena Morosco
Alfonso de la Pena

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
szabop64 2016 febr. 16. - 08:50:11 Előzmény ceia
Akkor mi a f...nak nézted meg??????
ceia 2015 dec. 09. - 15:56:15
Én nem bírom John Candyt. Idegesítõ figura. Ellenben van itt pár jó név: Cybill Shepherd, Sean Young, James Belushi. De Candy miatt nekem nem jön be. Ja, és Giancarlo Giannini-t sem bírom. Õ is irritál.
szinészbob 2010 szept. 24. - 11:17:07 Előzmény kiss erno
lehetünk. A csatornák szerkesztõinek joga van akár megvágni is a filmeket, hogy illeszkedjen az ORTT által meghatározott elvek szerinti mûsorsávba. Az a legkevesebb, hogy átíratják a nyelvezetet. Pl. az Eddie Murphy filmeken sokat röhögök kínomban, Az eredeti tökvakarós stílus és a kemény Dörner György helyett Rátóti Zoltán egy irodalmilag cizellált szöveggel. A vígjáték paródiája esküszöm.

Ez a film nem lehet rossz, John Candyt nagyon kedveltem.
10/10
kiss erno 2010 ápr. 04. - 01:00:52 10/10 Előzmény eugénia22
Azt én sem tudom,hogy te mit láttál,de azt tudom,hogy ez a film egy remek és jól kivitelezett vígjáték !!
Sajnos az elsõ magyar szinkronos hang "eltûnt" róla,és a második magyar szinkronnal "felújított" változata (amelyet a tévé a közelmúltban is sugárzott) kevésbé adja vissza a film igazi "zamatát".Ezt a mai napig sem értem,hogy miért lett így!?! Talán az elsõ szinkron egy picit "vulgáris" (aljas) volt,de az úgy volt jó !!
Könyörgöm,ennyire nem lehetünk erkölcsileg (vagy lelkileg) érzékenyek,hogy ezzel a film kárára tegyünk!
eugénia22 2008 máj. 22. - 08:27:14
Nem vagyok benne biztos,hogy ezt láttam.

De, ez volt a címe.

Az a film,nagyon jó volt és vicces.
Nem emlékszem rá már annyira,de jó film volt.
Gyilkosságról, meg nyomozásról szólt.
Azt hiszem,ennyit tudok elmondani,inkább elküldöm.