Vörös és fekete

Bakancslistához adom
Le Rouge et le Noir
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia tévéfilmsorozat, 1997

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A papnak készülő fiatalember, Julien Sorel, jóakarója, Chelan abbé közbenjárására kerül Verriéres polgármesterének, de Renal úrnak a házába, gyermekeinek nevelőjeként. A titokban Napóleonért rajongó, önérzetes tanító fiatalos lobogása, vonzó megjelenése erős hatással van a ház gyönyörű úrnőjére, aki soha nem ismerte még a szerelmet...
Stendhal máig népszerű romantikus regényének filmfeldolgozása négy részben idézi fel az alacsony sorból származó, fiatal tanító, Julien Sorel dicsőséges és dicstelen pályafutását a párizsi szalonok és a női ölelések forgatagában.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Louise de Renal
Julien Sorel
Mathilde de la Môle
de la Môle
Madame Derville

Hozzászólások

Szerinted?
proklima 2015 júl. 18. - 18:21:34
A könyv egyik kedvencem, s a film pedig (szerintem)a legjobb az 1954-es Gérard Philipe-Danielle Darrieux feldolgozás.
filoszemitabélus 2015 júl. 18. - 17:52:04
Sajnos nem láttam a filmet, csak a regényt olvastam.

SPOILER
Nem értem én ezt a Julient! Ott volt a szép és fiatal Mathilde de la Mole õ mégis az öregasszonyt választotta.
Én biztos Mathilde mellett döntök! Biztos anyakomplexusa volt szegénynek.
muskátli1 2015 júl. 18. - 16:44:20
"Kamaszkorom legszebb nyara" amikor a francia klasszikusokat faltam, köztük ezt is.Majd néhány év múlva moziban is megnézhettem, mert akkoriban, ha jól emlékszem ez is, és a Test ördöge is 18 éven felülieknek volt csak látható.És micsoda szerep osztás Gererd Philipe, Danielle Darieux, Antonella Lualdi. Szenzációsak voltak.
Ezt is megnézem, hátha.
napraforgó 2013 júl. 28. - 13:00:08
Én valamikor láttam ezt a történetet (1954-es film!) Gérard Philipe (Julien) Danielle Darrieux (Madame de Renal) fõszereplésével, csodálatosak voltak.
Ebben Kim Rossi Stuart tetszik, elég jól visszaadja a kezdetben rajongó, késõbb már képmutató, akarnok fiatalember figuráját, de Carole Bouquet nekem túl könnyed, túl frivol Mme de Renealként, nem látom benne a mély, szinte bigott vallásosságot, a gyötrõ bûntudatot.
Jean 2008 jún. 01. - 08:31:03 Előzmény _Dani_
A könyvet imádom, az egyik kedvencem. Nem mindig szokták eltalálni az ilyen filmeket, de ez nagyom jó lett. Hû a könyvhöz, és remek színészeket találtak hozzá! Mindenképp nézd meg!!
Redfield 2008 máj. 08. - 08:45:30 Előzmény _Dani_
Megáll az eszem. Valamelyik nap ezzel a könyvvel álmodtam. Emlékeztem a címére és a szerzõre is benne, pedig csak valamikor régen láthattam valahol a boltban, vagy leírásban, vagy tudomisén, de soha szóba nem hoztam. Ráadásul úgy álmodtam róla, hogy valójában nem is érdekel.
_Dani_ 2006 szept. 07. - 13:22:16
Ezt a filmfeldolgozást nem láttam, de a könyvet mindenkinek ajánlom, szerintem rendkívül jól sikerült, örökké élõ alkotás.
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás