Where the River Runs Black

Bakancslistához adom
amerikai kalandfilm, 100 perc, 1986

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
stupek2 2017 márc. 05. - 08:15:47 3/10
Nem egy aakciófilm, nem egy természetfilm, nem egy családi film. A film elején egy kis szöveg, majd kb 20 percig õserdõ zajok, némi képaláfestéssel. Aztán felgyorsulnak az események -olvasd elõzõ hozzászóló, majd ujfent lelassul a cselekmény. Na igen, nekem sem ér többet 3-nál. Túl sok szünet van benne.
7/10
sanderb 2015 márc. 15. - 10:06:38 7/10
A film magyar címe: Ahol fekete lesz a folyó. A film közel 30 éve készült, ami abszolút nem tûnik fel, talán csak J H zenéjén érezni a 80-as évek trendjét; azonban azt is el kell mondani a filmzenérõl, hogy telitalálat.
Hiánypótlásként egy kis rövid tartalom:
A Rio Negro partján élõ bennszülött indiánok közt él egy katolikus misszionárius pap, Mahoney, teljes harmóniában az õslakosokkal. Egy napon a folyóban élõ delfin gyönyörû nõ formájában elcsábítja a papot. Szerelmük beteljesülése után a pap egy Anakonda áldozata lesz a folyón, így nem is tudhatja meg soha, hogy együttlétük alatt gyönyörû kisfiuk fogant.
Anya és gyermeke a természetben gondtalanul él, ám a 'civilizáció' arany után kutat e vidéken, ami felbolygatja az itteniek életét, és bekövetkezik a tragédia: az anyát erõszakos civilek meggyilkolják. A kisfiú magára marad, de rövidesen érte jön apja egykori hû barátja, O'Reilly atya, és magával viszi a városba, ahol megkereszteli és a Lázár nevet adja neki - az újjászületése jegyében.
10/7