Wong Foo, kösz mindent! - Julie Newmar

Bakancslistához adom
To Wong Foo, Thanks for Everything, Julie Newmar
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 109 perc, 1995

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

A helyi pucckirálynő-választás győztesei (Patrick Swayze és Wesley Snipes) Hollywoodba repülhetnek a döntőre. Ám ők repülés helyett az országutat választják, és a harmadik szépséggel (John Leguizamo) nekivágnak Amerikának egy rozzant Cadillacben. Kabalaként magukkal visznek egy fényképet, melyen a címbéli hölgy és üzenet látható. Amikor tragacsuk lerobban, egy szakadt kisvárosban kell eltölteniük a hétvégét. Syndersville-ben nagy a felbuzdulás a férfi lakosok körében, hiszen jó nők ritkán érkeznek ebbe a porfészekbe. A három grácia alaposan felbolygatja a város életét.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Miss Noxeema Jackson
Miss Vida Boheme
Miss Chi-Chi Rodriguez
Bobby Ray
Dollard sherrif

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    1996
    Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Patrick Swayze
  • Golden Globe-díj

    1996
    Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: John Leguizamo

Hozzászólások

Szerinted?
Zahire 2019 aug. 21. - 20:49:31 Előzmény M.Zs.F
Az imdb.pontszáma a Wong Foo - nak 6.6. a Priscillának 7.4, a port.hu -n. Wong Foo 7.3 míg a Priscilla-é 7.5 ....? Egyébként a Priscilla sokkal eredetibb, fordulatosabb, pergőbb, jó dialógusokkal és rengeteg zenével, tehát mindennel , ami ebből a filmből hiányzik. Ezzel együtt én kedvelem a filmet, ami inkább variáció egy témára, semmint utánzat , de elsősorban a színészek miatt, szerintem a Priscilla klasszisokkal jobban sikerült.
olahmiki1959 2015 máj. 10. - 17:59:04
A film nagyon jó, de ennél idiótább címet nagyítóval kell keresni a filmtörténetben!
Tibag05 2015 máj. 10. - 15:19:19 Előzmény perry
remek jellemzés volt!
Mumika 2014 dec. 17. - 23:15:23
Imádom ezt a filmet. A kedvenc filmem. Elõször, amikor láttam, a már akkor megértettem, mit is akar mondani ez a film. Nem azt reklámozza, hogy férfi létedre vegyél nõi ruhát. Hanem azt akarja megmutatni, hogy az ember valójában mennyire bonyolult lélek. És a szabadság, az önmegvalósítás, az hogy önmagunk legyünk, mennyire fontos. És persze, hogy legyenek céljaink. És tartsuk fontosnak azokat. Jelen filmben, a pucckirálynõi díj. Vagy az, hogy a nõknek nem kell eltûrniük azt, hogy egy férfi basáskodjon felette. És a színészek! Mondhatni majd mindegyikük leg inkább akció filmekben szerepelt. És most egy nõímitátor szerep, briliáns. Azok a ruhák, lakkozott hosszú mûkörmök, és parókák. Fergeteges volt. Meg a nõi viselkedés. Na és láttátok, hogy mindegyikük milyen jól közlekedett magassarkú cipõben? Ez külön díjat érdemel, mert még sok nõ is olyan idiótán megy a magassarkúban. És mosolygok a gondolatra, milyen kellemetlen lehetett, amikor megszabadították õket például, a lábszõrüktõl. El tudom képzelni, mit kellett kiállniuk. De az alakítások, a humor, minden tökéletes volt. Ez a film kellemes volt, és bájos. Egy kicsit fanyar, és nagyon humoros.
Nekem maximális pontszám. Nagyon 10.
7/10
M.Zs.F 2014 jan. 27. - 02:13:00 7/10
Pont annyival magasabb a pontszáma mint amennyivel jobb a Priscilla-nál. Nekem ez speciel eredetibbnek, élénkebbnek, frissebbnek hat, és erõsebbek a színészek.

10/7
8/10
xzibit2009 2009 szept. 18. - 18:30:12 8/10 Előzmény tzatza
nekem megvan! :D
9/10
tzatza 2009 júl. 03. - 12:03:43 9/10 Előzmény perry
Hello mindenki, akinek megvolna ez a film non jó volna ha írna nekem
perry 2008 nov. 11. - 20:09:25 Előzmény Heathcliff
Mindkét film attól emelkedik el a tucatszám készült nõi férfi szerepcsere, férfiak nõi ruhában, sztereotípiáktól, hogy képes a frivol téma ellenére emberi drámákat felmutatni.
Természetesen hozzá téve azt, hogy ez mûködjön is, ahhoz kellenek olyan színészek is mint az alábbiakban említett színészek, akik élettel töltik meg ezeket a szerepeket.
Vagy akár a Priscilla Terence Stramp, HugoWeaving, Guy Pearce hármasának kaméleon csodája.
A jó színészt az különbözteti meg a ripacstól , hogy nem küsõdleges eszközökkel dolgozik, belûlrõl, lélekbõl építkezik. Átlényegülni meg azt a misztériumot jelenti, hogy a nézõ azt az illúziót kapja, hogy ezek az emberek " valóban " azok amik.
Ennél szerintem nagyobb dícséretet pedig szerepjátszó emberrõl nem lehet elmondani.
Heathcliff 2008 nov. 11. - 11:27:54
Én is a Priscillát láttam elõször, és utána féltem, ez sokkal gyengébb lesz. De nagyon kellemesen csalódtam, kegyetlenül vicces, hatalmas poénokkal. Hogy Swayze és Snipes így tudjon bohóckodni - nem semmi :) Az külön tetszett, hogy ennyire abszolút macsós pasikat szerepeltettek nõimitátorként, így még érdekesebb volt.
Valamint, hogy azonnal képes voltam felismerni a Grease Bettyjét, ennyi idõ után is.
Livender 2008 nov. 11. - 00:02:50 Előzmény NKD
Na igen, a Priscilla ugyebár a NAGY amerikai filmnek az eredtije, akárcsak a NAGY amerikai filmek felének van "idegennyelvû" eredeti változata...kár, hogy egy eggyébként jó filmet így beárnyékol egy ilyen aprócska tény....

Nekem a Priscilla jobban tetszett, de attól még ez is jó, ha megy, nagy valószínûéggel megnézem.
Ezüstliliom 2008 febr. 17. - 22:08:35
Aki még nem látta, és nem taszítja, ha a másságról szól egy film, feltétlenül nézze meg ma este a TV2-n, mert fergeteges film!:)))
Wicky 2007 jan. 13. - 13:23:55
Szerintem is nagyon jó volt!És mint három Színészt ilyen szereben is látni,ez is jó volt!!!:)
Wesley Snipes,Patrick Swayze és John Leguizamo (akit én csak eddig a Vészhelyzetbõl ismertem)
is nagyot alakított!!
Egyszóval KIRÁLY volt ez a film!:D
NKD 2006 nov. 22. - 16:56:27
Így igaz. Másik szívemcsücske a Priscilla, a sivatag királynõje. Haosnlóan brilliáns. :)))
perry 2006 nov. 21. - 15:48:36
Bizonyára lesznek olyanok akik csak egy traveszti filmet látnak benne.Aki megnézi fantasztikus szinészparádét lát majd,humorral,édes-bús helyzetekkel és azzal a ténnyel ,hajlandóak vagyunk-e a másságot elfogadni ha velünk "történik"?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu