Zsaroló zsaruk 2

Bakancslistához adom
Ripoux contre ripoux
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia akció-vígjáték, 103 perc, 1990

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

A bűnügyi vígjáték folytatásában René, a rangidős zsaru már mindenbe beavatta fiatalabb társát, Francois-t, és mérsékelten korrupt rendőrt farag belőle, aki azonban nem mond le arról az ambíciójáról, hogy rendőrfelügyelő legyen. Egy szerencsétlen ügy kapcsán azonban mindkettőjüket felfüggesztik állásukból, és helyükre két megvesztegethetetlennek tűnő rendőr kerül. A kerületben működő, rendszeresen "tejelő" kereskedők lassan kezdik visszasírni az előző, " tisztességesebb" zsaroló zsarukat.

Stáblista:

Szereplők

René Boisrond
François Lesbuche
Guy Brisson
Jean-Pierre Portal

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
agyatlanzombi 2020 ápr. 04. - 06:56:32 10/10
Philippe Noiret: Ahogy öregszem, egyre közelebb érzem magam a földhöz, amelyből vétettem. Már-már azon kapom magam, hogy olyan vagyok, mint a lovaim. Hihetetlenül felemelő, egyszerű, magától értetődő érzés, ahogy felnyerítenek, amikor a nevükön szólítom, gondozom őket, beszívom az illatukat. Nincs számottevő különbség a lovak és az emberek között: mindkét "állatfajtát" az jellemzi, hogy végtelenül igényli a gondozást, a szeretetet, az odafigyelést.
8/10
stupek2 2016 márc. 25. - 19:17:28 8/10
Elõzõ hozzászólásból nem sokat tudtam meg a filmrõl. A film ott folytatódik, ahol az elsõ rész befejezõdött. Ugyanazon szereplõk, ugyanaz a téma, csak kifordítva. Mondhatnám: amikor a hóhért akasztják, de az akasztott ember felülkerekedik és saját hóhérát akaszza, avagy mondhatnám zavarosan, hogy az ostor nyele visszaüt, vagy magyar közmondással, aki másnak vermet ás, az is eseik bele.
Végeredményben az elsõ rész folyamatosan egy ugyanarról szólt, míg ebben már vannak csavarok, és erõsen figyelni kell a történetet, hogy érthetõ legyen még a vége is. Én kétszer elvesztettema fonalat.
10/10
galafej 2010 máj. 06. - 20:56:12 10/10
Igazi francia humorú film. Ajánlom mindenkinek, aki értékeli vicces és fordulatos történeteket. :):):)