Valóságos Kincsesbánya

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar ismeretterjesztő film, 1. rész, 26 perc, 2013

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Megépült a TUDOMÁNY Fellegvára, amely egy világszínvonalú létesítmény. A Magyar Tudományos Akadémia, Új Természettudományi Kutatóközpontja kutatóink, tudósaink megbecsülését is jelenti, ahol a legkülönbözőbb területeket és iparágakat érintő kutatásokat folyhatnak kutatóink. Az 500 kutatónak otthont adó központ építését az állam mintegy 9,5 milliárd forinttal támogatta. Az intelligens épület energetikai besorolása "A" kategória, vagyis ennél már csak az "A+", a passzívház minősül jobbnak. A környezettudatosan megépített kutatóközpont évtizedekre meghatározza a magyar kutatók munkáját és eredményességét, amely hosszú távon gazdaságélénkítő szereppel is bír - túl azon, hogy növeli az ország versenyképességét is.

A műsor ismertetése: A környezettudatos energiafelhasználás megismertetését, a fenntarthatóbb életmód népszerűsítését, valamint a gazdaságos energiaforrások előállítását és felhasználását állítja középpontba a Valóságos Kincsesbánya ismeretterjesztő sorozat. A műsorban elhangzó témakörök rávilágítanak az iparág hatékonyságára és arra, hogy mi a teendő hosszú távon az energiaszükségleteink kielégítése, és megfizethetősége érdekében. Innovatív megoldások sora is terítékre kerül. Annyi lépés, annyi kezdeményezés irányul arra, hogy csökkenjenek az energiaárak, csak győzzük megismerni a különböző technológiákat, és főleg kiválasztani a számunkra legkedvezőbb alternatívákat! Ki erre, ki arra esküszik, hogy megtérül a befektetés, de vajon képesek vagyunk-e globálisan vizsgálni a valódi okát annak, hogy például egy hónappal ezelőtt miért volt 6,6 százalék az infláció mértéke. A több lábon állás mindenesetre jelenthet megoldást, lényeges azonban, hogy az egészséges arányokkal is legyünk tisztában. Mindezekre, a Valóságos Kincsesbánya ismeretterjesztő sorozat ad választ.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
aggodalmas 2013 júl. 06. - 11:46:44
Elismerve a téma fontosságát (ezáltal a mûsor létjogosultságát is)
igazán szólhatnának a szerkesztõ-riporternek, hogy az utóbbi
szerepkörében NE adja a szájába a riportalanyoknak a szavakat,
mert akkor felesleges a jelenlétük, mégha kicsit macerás
is kivárni, amíg a nevezettek maguktól megfogalmazzák
a (nem ritkán irányított) kérdésekre adott
szabatosnak szánt válaszaikat... ;-)

(a szentesi riport apropóján)