Jó tudni!

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német Ismeretterjesztő sorozat, IV / 2. rész, 27 perc

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Görög villamosmérnökök egy speciális eszközön dolgoznak, hogy az energiatermelés és -kínálat minden pillanatban megfeleljen az adott szükségletnek, az ügyfelek pedig okosmérőket kapnak, hogy még ideálisabb legyen az energiafelhasználás. Szakemberek azt vizsgálják, hogy pánik szituációban hogyan lehet megelőzni az emberek tömörülését és tolakodását? Az Athéni Nemzeti Műszaki Egyetem tudósai jelenleg egy formabontó rendszeren dolgoznak, hogy az önvezető autók számára biztonságosabbá tegyéki az utazást. Kutatók azt vizsgálják, hogyan lehetne drónok segítségével háromdimenziós modelleket készíteni a régészeti lelőhelyekről. Sokféle ember dolgozik azon, hogy értelmes játékok kerüljenek a piacra.

A műsor ismertetése: A filmekből kiderül, hogy miért kezd egyre ritkább kinccsé válni napjainkban a víz, hogy a tudósok miként szimulálják az evolúciós folyamatokat, hogy az olajat és földgázt sok száz kilométerre szállító csöveket milyen ötvözetből készítik, hogy melyik az a nyersanyag, amely az amerikaiak reményei szerint megszüntetheti a külföldi olajtól való függőségüket, hogy hogy néz ki a holnap kórháza és miként mentik el a jövő számára a digitális adathordozókon tárolt adatokat.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
jobrumi 2013 okt. 02. - 10:39:09 10/10
Nagyon érdekes, hasznos dolgokat (is) bemutató sorozat