Fényűzés felsőfokon

Bakancslistához adom
ismeretterjesztő filmsorozat, II / 7. rész

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: Lehet-e célja valakinek, hogy egy házat, a lakását - esetleg ezen belül az úszómedencét - a lehető legdrágábban építse meg? Lehet bizony: erre mutat be példákat a film, ami a legfényűzőbb, legpazarlóbb luxus világát mutatja be. Építészek és belsőépítészek beszélnek bizonyos munkáikról, amelyek a különleges megrendelésekről szólnak: lakás, jacht, úszómedence minél több millió dollárért.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
Helka 2016 márc. 21. - 13:46:25 Előzmény KinderCIA
A jó sok indulat láthatóan benned gyûlt fel, mert olyan következtetésekre jutsz, amelyek nekem soha meg se fordultak a fejemben :-))
Maradjunk a gyilkosságnál: lehet aktívan és passzívan is elkövetni. Az aktív talán magától értetõdõ, de a passzív bizony azt is jelenti, hogy bár megtehetnéd, hogy megmentsd valaki életét, te mégsem teszel semmit, mert nem akarsz tudni róla, hogy rászorul a segítségedre. Ebbe a kategóriába sorolható be az a gazdag ember is, aki nincs tekintettel senkire, csak saját jólétét tartja szem elõtt, bár lenne módja, hogy másokra is gondoljon.
Mellesleg soha senkire nem voltam irigy, aki szebb és nagyobb házat épített vagy bármi másban több volt nálam, hanem örültem neki. És ismétlem, nem a gazdagságot tartom bûnnek, hanem azt a gazdagot, aki önzõ, keményszívû, lelketlen, mások szükségét, nyomorát semmibevevõ stb. életmódot folytat. Remélem, így már érthetõ voltam.
Helka 2016 márc. 21. - 13:29:57
Rosszul fejeztem be, tehát pontosítok: Nem a gazdagság a bûn, hanem amikor rosszul használják.
Helka 2016 márc. 21. - 13:27:12 Előzmény Red John
Hú, nem gondoltam volna, hogy egy kis tárgyilagosság ekkora indulatot fog kavarni...:-) És ami a következtetésedet illeti, semmi sem áll távolabb tõlem, mint bármiféle kommunizmus, no meg az ilyenféle gondolkodás, amit itt kéjesen ecsetelsz.
Talán olvasd el a megjegyzésem második felét is... Tudni kellene különbséget tenni a felelõsen megélt gazdagság és az eszetlen pazarlás között. Csak szemléltetõ példának hoznám fel mondjuk a régi magyar arisztokráciát (no közülük sem midegyiket!!!), ahol nagyonis józanul és tisztességgel bántak a vagyonukkal mások javára (említsem csak pl. a Széchenyi-családot?), amellett, hogy saját maguk is használták azt, mégpedig igen gazdagon. NEM a gazdagság a bûn, hanem AHOGYAN használják.
Bocsánat a késõi válaszért :-)
10/10
-Zsolt- 2015 ápr. 03. - 14:28:38 10/10 Előzmény drazsee
Egyetértek, nagyon érdekes mûsor, olyan megoldásokat és elképzeléseket alkalmaznak amik nekünk nagyon újdonságnak vagy elképzelhetetlennek tûnnek, pl. száloptikás üveghíd :D
drazsee 2015 márc. 17. - 23:02:07
Nekem az elsõ ilyen jellegû sorozat amit alig várok, s nem tudom félbeszakítani ha nézem.
Lehet hogy túlzásokba esnek, de sok esetben olyan elképesztõ ötletekkel, és kreatív megoldásokkal állnak elõ hogy sokszor ha irigykedve is, de csodálattal lehet ámulni rajtuk.
breeder 2014 dec. 12. - 19:44:55
Ezen az ismeretterjesztõ sorozaton jókat lehet nevetni! :D
Jó hogy az ember szájtátva nézi, hogy egyesek (és kettesek) milyen sokat szánnak a hobbijukra, de szerintem ezek a milliomosok kicsit túlzásba is viszik a költekezést. Én ezt persze nem vetem meg, mert akinek pénze van, miért ne költekezzen, de azért muris, hogy a gazdagok mennyi pénzt képesek elszórni arra, hogy fényûzõ álmaikat megvalósítsák. :)

Ennek ellenére nekem tetszenek ezek a kisfilmek! =)
Suziy 2014 okt. 22. - 19:33:33 Előzmény robicsek2
Hát engem nem tudnak ilyenekkel felcukkolni, sõt ez olyasféle giccsparádé ami nagyon nem tetszik!
Suziy 2014 okt. 22. - 19:31:08
Milyen álmaik, vágyaik vannak egyes embereknek?! Elképesztõ! Ááááááá...komoly, nekem eszembe sem jutna ilyesmi(k) még így sem, hogy a tv-ben látom....
robicsek2 2014 júl. 18. - 11:06:15 Előzmény Tibag05
"Az ilyen mûsorok csak a csórók cukkolására jók!"
Na igen, meg arra hogy a gazdagok mutogathassák egymásnak hogy neki mi van :) Aztán a másik megpróbál rá licitálni :)
robicsek2 2014 júl. 18. - 11:02:55
Ezek között voltak olyanok is akik maguk építették , vagy õk is besegítettek. Na azokat jobban becsülöm mint azokat, akik csak füttyentenek a munkásoknak hogy ez és ez kéne. De azért beszarás hogy egyesek milyen luxusban élnek. A mi szomszédaink is elég tehetõsek, de ezekhez képest átlagosan élnek. Tessék nyugodtan le irigyezni :)
10/10
KinderCIA 2014 júl. 18. - 10:45:03 10/10 Előzmény Helka
Látom, jó sok indulat gyûlt fel benned, gondolom "TE" is azok közé tartozol aki folyton másokat hibáztatnak a problémáiért. Micsoda aberráció valakit gyilkoshoz hasonlítani aki nagyobb, vagy szebb házat épít, mint ami a "TE"
értékrendedbe beillik. És milyen sok ilyen gondolkodású ember él ebben az országban. Azért ilyen "sikeres" és "élhetõ" Magyarorszag xd.
Red John 2014 júl. 02. - 11:16:19
Elnezest ez offtopic volt.

Nekem tetszik ez a sorozat es jo latni,hogy ilyenek is vannak.
:)
Red John 2014 júl. 02. - 11:14:42 Előzmény Helka
Jesszusom. Mikor allsz be a neokommunista partba?
Munkasosztalynak minden hatalmat, fujj-fujj ,divat, fujjfujj kulfold ,fujjfujj multik, mindenki jarjon MAO ruhaban!?
Mert ugyna ki mondana meg mi a helyes, amit meg szabad vasarolni es mi az amit nem?
Tan a miniszterelnok maga, vagy valamelyik partkozeli testulet?
Helka 2014 jún. 30. - 11:40:42 Előzmény Tibag05
Szerintem szégyen, hogy ilyen emberek is élnek ezen a bolygón, míg sok más százmillió ember éhezik, beteg, szenved és meghal, mert egyesek (jó sokan!!!) nem tudják, mit csináljanak jódolgukban. Tévedés lenne azt hinni, hogy a gazdagok ellen beszélek, nem, hanem csak a felesleges, túlzó, pazarló (szívesen írnám, hogy esztelen) cselekedeteket tartom elfogadhatatlannak. Ezek bizony égbekiáltó bûnök, mint pl. a gyilkosság, csak álcázva vannak.
Tibag05 2014 jún. 26. - 18:39:51 Előzmény surildi
"Lehet-e célja valakinek, hogy egy házat, a lakását - esetleg ezen belül az úszómedencét - a lehetõ legdrágábban építse meg?
Hülye kérdés!!!! ha meg tudja fizetni persze!!
Az ilyen mûsorok csak a csórók cukkolására jók!
10/10
surildi 2014 ápr. 18. - 13:23:24 10/10
Elképesztõ vizi és az úton futó, guruló monstrumok, csak a pénztárca (vagy nem?) és a képzelet szabhat határt! Gyönyörûek!