Acapulco akciócsoport / A fedezék

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm-sorozat, 19. rész

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Lin Cho-Wang, a kínai disszidens három nap múlva érkezik Puerto Vallartába, de már most veszélyben az élete. Információk szerint egy bérgyilkos érkezik repülőgéppel, aki meg akarja őt ölni. Mike és Ashley rögtön felismeri Ilja Lenkovot, a volt KGB ügynököt, és feltételezik, hogy ő a keresett személy. Hamarosan azonban holtan találják az oroszt. Ezután már csak a gépen érkezett száznegyvenhat utas lehet a gyanúsított. A nyomozáshoz Ashley és Mike fotóriporternek öltözik...

A műsor ismertetése: A sorozat nyolc fiatalról szól, akik egy titkos terrorelhárító szervezet, az Acapulco akciócsoport tagjai. Hunter Coddington a brit titkosszolgálat volt operatív munkatársa és Mike Savage volt CIA ügynök vezeti az akciócsoportot, amely a karibi világban fürdőruha-tervező cégnek álcázva végzi tevékenységét. Főhadiszállásuk a mexikói Puerto Vallartában található. A csoport bármilyen adatbázisba képes betekinteni, így hatékonyan tudnak információt szerezni az esetlegesen felbukkanó terroristákról.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Ashley Hunter-Coddington
Mike Savage
Catherine 'Cat' Avery Pascal
Krissie Valentine
Arthur Small

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Mary-Claire 2014 szept. 20. - 17:16:42 10/10 Előzmény King Diamond
Szerintem is jó sorozat volt, gyerekkoromban én is szerettem! Még most is jó szórakozás megnézni. A második évad nekem sokkal gyengébbre sikerült, a két "új nõt" nem találtam annyira hitelesnek. Az elsõ évad viszont szuper! Tommy volt a fiúk közül a kedvencem :)
Szót érdemelnek még a ZENÉK, és itt most nem elsõsorban a fõcímzenére gondolok (az is jó), hanem azokra a zenékre, amiket egyes jelenetekben (fotózás a tengerparton, diszkóban, stb.) lehetett hallani. A 90-es évek semmihez sem fogható hangulatát ezek is csak fokozták. Kár, hogy nem jelent meg soundtrack. :( Egy pár zenét sikerült beazonosítani és megszerezni, de jó lenne mindet. Egyébként tudtátok, hogy a youtube-on meg lehet nézni a teljes epizódokat - angolul? :) A sorozatot készítõ cég (Keller Entertainment Group) töltötte fel. További érdekesség, hogy Mike, Cat, Tommy, Brett, Krissie és Marcos szerepét eredetileg nem azok a színészek játszották volna - Ashley és Mr. Smith kivételével - , akiket láttunk az elsõ évadban. Van errõl is egy video a youtube-on, "ACAPULCO HEAT Promo Reel" a címe, nézzétek meg, érdekes.. Ashley (Catherine Oxenberg) totál máshogyan néz ki benne, olyan mintha a 80-as évek végén forgatták volna az egészet. :) Valószínûleg a befektetõk leszavazhatták az elsõ körös szereplõket, és így kerültek a helyükre Alison Armitagék. Szerencsére. Az eredeti szereplõk nem voltak túl színes egyéniségek szerintem.
8/10
King Diamond 2014 jún. 05. - 19:37:32 8/10
Ehhez a sorozathoz sincs sok hozzászólás írva, pedig elég népszerû volt a '90-es évek közepén. Érdekes, hogy két évad készült hozzá, de nem egymás után, hanem 3-4 év különbséggel. Ezek szerint az elsõ évad után elkaszálták, de aztán 4 évvel késõbb mégis visszatért még egy évad erejéig, aminek szintén kasza lett a vége. Habár így legalább kaptunk még egy szezont. Valamikor régen, a '90-es évek közepén, még általános iskolás koromban láttam pár epizódot mindkét évadból, de egybe még nem néztem meg a két évadot. Az elsõt nemrég fejeztem be, gondolom manapság már nem kell nagyon útmutatást adni, hogy hol található meg a sorozat két évadja magyarul (le is tölthetõ, és online is megnézhetõ).
Na, de akkor nézzük meg egy kicsit az elsõ évadot:

SPOILER IS LEHET/ELSÕ ÉVAD!!!
A sorozat elsõ évadja ugye 22 részbõl áll, nagyjából ugyanolyanok ezek az epizódok. Van egy csapat, akiknek minden epizódban egy-egy ügyet kell felgöngyölíteniük. Kicsit hasonló, mint a mostani Hacktion újratöltve, de azért mégsem teljesen. Azt le kell szögezni, hogy ez a sorozat (és gondolom a második évadja is ide tartozik) nem a jó akciójelenetek/lövöldözések miatt marad emlékezetes a legtöbb nézõnek. Mert sajnos ezek többsége elég gagyi, és még a verekedéseket is ide lehet sorolni, kivéve, mikor Tommy harcol, mert azokon azért látszik, hogy a színész harcmûvész is.
A fõszereplõket jól válogatták össze, a csajok gyönyörûek, akik közül egyértelmûen kiemelkedik Cat, azaz Alison Armitage, aki egy Istennõ. Nem egy részben csodálhatjuk meg a bájait, a tökéletes testét (sajnos meztelenül nem). Az Ashley Hunter-Coddingtont alakító Catherine Oxenberg is rendkívül csinos csaj, illetve a Krissie-t alakító Holly Floria is csinos, szép, de hármójuk közül számomra Cat a legjobb nõ. A srácok közül a késõbbi pankrátor Brendan Kelly nem rossz, de igazából Tommy karaktere a legjobb közülük szerintem, hiába van jóval kevesebb szerepe az elsõ évad folyamán. Rajta látszik, hogy képzett harcos, a többiek verekedésén pedig egyértelmûen nem.
A mellékszereplõk közül számomra nem nagyon voltak ismert személyiségek, a csajok viszont baromi szépek és csinosak voltak minden részben (a fõszereplõkön kívül is).
Annak is örültem, hogy itt is van egy több epizódon átívelõ szál, ahol a legnagyobb ellenfelükkel is többször találkozik a csapat, nevezetesen Strake-kel, aki méltó ellenfele a csapatnak.
Most annyira nem térnék ki az egyes epizódokra, mert nem sokra emlékszem már, de a többsége az jó volt. Volt egy sakkos rész, illetve egy nõi motorosos, ami nagyon bejött, és persze a Stake-es epizódok.
A sorozat fõcíme jó volt, a zenéje is. A magyar hangokkal is meg voltam elégedve. Szóval ezekbe nem lehet belekötni.
SPOILER VÉGE!!!

Az viszont gáz, hogy az ide feltett képek közül mindössze egy tartozik az elsõ évadhoz, a többi a másodikhoz, illetve, hogy az epizódok listája is a második évadot tartalmazza. Erre azért odafigyelhetne a Port, még akkor is, ha ez egy nem mai, és nem annyira sokak által látott/nézett sorozat (volt).
Az elsõ évad értékelése: 8/10.
Bebeee 2011 szept. 25. - 16:03:11
Hali!!! Én is nagyon szerettem kiskoromban ezt a sorit!! :) Szeretném én is megszerezni, csak nem tudom, hol lehetne biztonságosan letölteni, viszont torrentem nincs:S, de dvd-n is érdekelne! Ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszöném! Elõre is köszike!!
10/10
white_angel 2011 aug. 14. - 09:44:09 10/10 Előzmény Zsebibaba2008
Engem is érdekelni, mert sehonnan sem tudom megszerezni az 1.évadot, és nagyon kellene. Aki tud segíteni, lécci írjon, nagyon hálás lennék!!!
Dyrtyho 2011 jan. 22. - 18:40:03 Előzmény Zsebibaba2008
Egy-két torrenten fent vannak az évadok,csak hát angolul :(
Zsebibaba2008 2011 jan. 19. - 19:01:15 Előzmény Dyrtyho
elsõ évadát leszeretném szedni de sehol nem találom nem tudná valaki megmondani hol lehet leszedni ?
Dyrtyho 2010 jún. 23. - 03:06:35
Áááá....kiskorom óta imádtam ezt a sorozatot,kár hogy mostanában már nem adják sehol se,bezzeg a sok Venezuelai sorozatot azt bezzeg igen :(
goodboy 2008 márc. 18. - 10:45:07
Kiskamasz korom kedvenc sorozata. Mai szemmel nézve viszont olyan mintha a Miami Viceot és a Mission:Impossibble kersztezték volna egy kis Baywatchal megspékelve. Nem baj ennek ellenére esti kikapcsolódásnak tökéletes.
CHRIS1 2007 jan. 08. - 13:39:52
Nekem is a 2.évad tetszik az 1. évad sem rosz de a 2. az nagyon ott van a szeren.
Csak kár hogy nem készült 3. évad
CHRIS1 2007 jan. 08. - 13:31:24
Ezt nézzétek meg!
<a target="_blank" href="http://www.gportal.hu/acapulcoheat/" title="www.gportal.hu/acapulcoheat/">www.gportal.hu</a>
jeffero 2006 nov. 25. - 20:34:30 Előzmény jaku
Nekem a 2. évad jobban tetszett. Kevesebb szereplõ van benne, a régiekbõl csak 2 maradt, tehát kerültek be újabbak, melyek közül a Joanna nevû csaj egész vicces, jópofa volt. Az õt alakító színésznõ neve: Christa Sauls (<a target="_blank" href="http://www.imdb.com/name/nm0766694/)." title="www.imdb.com/name/nm0766694/).">www.imdb.com</a>

Sajna a Viasat most megint az 1. évad elejétõl kezdte adni, remélem azért valamikor lemegy a 2. évad is, Joanna miatt nagyon jó lenne.
jaku 2006 júl. 23. - 15:26:17
Lehet bennem van a hiba, de ebben a sorozatban egy csepnyi jot nem tudok felfedezni. Egyszeruen nagyon rossz.