Az aktuális rész ismertetője: Charolais Burgundia déli részén található . Itt tenyésztik a híres Charolais marhát. Húsából sokszor készül a pot-au-feu-t, a régi, hagyományos francia húsfazék. A Preynat család szarvasmarhát és kecskéket tart. A tejből az asszonyok sajtot gyártanak, amit a családfő a szomszédos régióban, Beaujolais-ban, borászoknak ad el borkóstoláshoz. A filmben megismerhetjük a fűszervajjal töltött csiga és a Bresse-i csirke elkészítési módját is.
A műsor ismertetése: Nyugat-Szibériában, az Altáj-hegység lábánál, Kazahsztán határán egy kis faluban élnek a nagyszülők, gyerekeik és családjuk. Többnyire mezőgazdasággal foglalkoznak, de van közöttük kovács és tanítónő is. A filmben láthatjuk az okroska, a hideg zöldségleves, vagy a manti, a töltött tésztatáska készítését. A helyben termett sütőtököt darált hússal töltik meg, a padlizsánt fokhagymával és petrezselyemmel lerakva, télire teszik el.
Hozzászólások