Könyvajánló / Dave Eggers: Az árvízi csónakos

Bakancslistához adom
5 perc, 2014

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Hát valóban megtörtént mindez? Itt, az Egyesült Államokban? És velünk? A szíriai halászcsaládból származó Zeitoun Abdulrahman hosszas vándorlás után köt ki New Orleansban, ahol építési vállalatot alapít, és tisztes vagyont gyűjt. Feleségül vesz egy elvált amerikai asszonyt, aki egy fiút hoz a házasságba, majd három kislányt szül. 2005-ben a Katrina hurrikán erre a rokonszenves, egyszerű családra is lesújt. A hivatalos felszólításnak engedelmeskedve Zeitoun felesége a gyerekekkel együtt elhagyja a várost, ő azonban marad. Küldetést érez: emberéleteket akar menteni, hogy lerója háláját választott hazája, imádott városa iránt. Ám egyszer csak eltűnik, és a család egyre borúlátóbb a sorsa felől. A hírek a kihalt városban dúló rablóbandákról, gyilkosokról, gyújtogatókról szólnak. A valóság azonban minden képzeletet felülmúl. A New Orleansba özönlő, fegyelmezhetetlen rendcsinálók, katonák, rendőrök, nemzeti gárdisták egy különítménye saját házában fogja el Zeitount és három társát, akiknek egyike szintén arab. Csak amikor már ott sínylődnek a Guantánamo mintájára épült szabadtéri ketrecben, derül ki, hogy fosztogatással és terrorizmussal, aktív tálib szimpátiával gyanúsítják, ami 9/11 után, egy katasztrófa közepette, végzetes lehet.

A műsor ismertetése: Könyvajánló sorozat, amely napi rendszerességgel, ismert magyar színészek közreműködésével ajánl különböző műfajú és témájú műveket minden korosztály számára.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2014 jún. 17. - 16:36:48
Gyerekkorom kedvenc ifjúsági tv sorozata volt a Belle és Sébastien, - fekete-fehérben, - késõbb meg ugyanettõl az írónõtõl a Poly címû, ami egy lóról szólt. Azt még könyv formájában is elolvastam.
Régi szép idõk...