Los Angeles-i rémtörténetek: Angyalok városa

Bakancslistához adom
Penny Dreadful: City of Angels / Dead People Lie Down
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai fantasy sorozat, horrorsorozat, 2. rész, 55 perc

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Raul Vega a halál küszöbén van, amikor a testvére, Mateo találkozik a karizmatikus Pachuco Fly Ricóval. A nyomok a rádiós igehirdető Molly Finnister nővérhez és félelmetes anyjához, Miss Adelaide-hez vezetik Tiagót és Lewist. Townsend tanácsos és asszisztense a politikai céljaik előremozdítása érdekében kihasználják a városban tapasztalható ellentéteket. Peter Craft találkozik Elsával, fiai pedig a nő nyugtalanító fiával. Lewis és barátai a Harmadik Birodalom titkos tevékenységét vizsgálják.

A műsor ismertetése: A viktoriánus Angliában játszódó Londoni rémtörténetek spirituális leszármazottja a 30-as évek Amerikájába helyezi át a cselekményt. A helyszín a társadalmi és politikai feszültségtől terhes Los Angeles. 1938-ban szörnyű gyilkosság rázza meg a várost, amelyben a mexikói-amerikai folklór hagyományai és a város első autópályájának építése egyaránt szerepet kap. Az ügyben nyomozó Tiago Vega detektív olyan hatalmas erőkkel találja magát szembe, melyek azzal fenyegetik, hogy elszakítják családjától.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Tiago Vega
Josefina Vega
Dr. Peter Craft
Lewis Michener
Charlton Townsend
Santa Muerte
Herman Ackermann

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
A l a d á r jún. 22. 19:46:54 1/10
Hollywoodi érzékenyítés, Trump "America first" jelszavát szónokló amerikai német nácival, német náci cégvezérrel, elnyomott mexikói kisebbséggel, meg amit még megkíván a (demokrata) párt. Hihetetlen, hogy nem képes az amerikaiak egy normális sorozatot forgatni manapság hamis aktuálpolitikai üzenetek, meghamisított történelem, és érzékenyítő kurzus nélkül. Normális embernek nézhetetlen.
5/10
MesketeM 2020 szept. 07. - 00:20:03 5/10
Nem egy koherens sorozat. Erőltetett történetmesélés, filmes műfajok koncepciótlan keverése. Néha a tévéjátékok világát idézte. Ott ahol nem kellene a végtelenségig nyújtott, szinte már unalmas. A főszereplő zsarut játszó színésznek egy arca van, csak mérgesen néz. A többi színész kiváló, de így is egy koncepciótlan valami marad. 😞
10/10
Drizari 2020 máj. 25. - 16:14:48 10/10
Leszámítva a vallási/misztikus szálat, egy kitűnő korrajz a múlt század harmincas évei végétől. Érdekes nézni Los Angeles életét az USA 1892-es állampolgári esküje tükrében, ami így szólt: "Hűséget fogadok a Zászlómnak és a köztársaságnak, amelyet jelképez: egy és oszthatatlan Nemzet, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek." A szövegen négyszer módosítottak (utoljára 1954-ben) és ma így szól: "Hűséget fogadok az Amerikai Egyesült Államok Zászlajának és a köztársaságnak, amelyet jelképez: egy és oszthatatlan Nemzet az Isten színe előtt, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek."

Meglepő Wernher von Braun szerepeltetése a történetben, mivel nagyon fiatalon lett az SS tagja, és mint a hadsereg tagja, 1938-ra kifejlesztett már egy hadászati rakétát.A spoileres meglepetést figyelmenkívül hagyva, a sorozat fogva tartja nézőit.
10/10

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu