Dokuzóna / Digitális oktatás Battonyán a koronavírus idején/ Virtuális hídból valóságos iskola/ Balogh Lajos "Paci" emlékére

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm, 52 perc

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A Pedagógusok Szakszervezete kezdeményezése alapján 1991-ben november 22-t a magyar közoktatás napjának nyilvánították. A jelenlegi járványügyi helyzet két szomorú híre, valamint az oktatásban bekövetkezett változások alapján készült mai adásunk. DIGITÁLIS OKTATÁS BATTONYÁN A KORONAVÍRUS IDEJÉN 2020. _ Pandémia _ Március közepétől zárva voltak az óvodák és az iskolák, a foglalkozásokat és az órákat más módszerekkel tartották meg. A battonyai román óvoda és iskola is különböző online felületeken próbálta lekötni a gyerekek figyelmét. Talán egyetlen megkérdezett pedagógus sem gondolt soha arra, hogy a foglalkozásokat otthon ülve, a számítógép mellett tartja meg. VIRTUÁLIS HÍDBÓL VALÓSÁGOS ISKOLA November 15-én koronavírus fertőzésben elhunyt Győrvári Gábor, a pécsi Miroslav Krleza Horvát Iskolaközpont igazgatója, aki több, mint negyed évszázadon át állt a horvát iskola élén. Az iskoláról 2010-ben készült riportfilmmel emlékezünk rá. BALOGH LAJOS "PACI" EMLÉKÉRE November 2-án, 28 éves korában koronavírus következtében elhunyt a közismert roma folklórzenész, zenetanár, Józsefváros önkormányzati képviselője,Balogh István Lajos, közismert nevén Paci.

A műsor ismertetése: METSZET
A filmet az október 19-i Magyar-Bolgár Barátság Napja alkalmából vetítjük a Dokuzónában.
Kozsuharov Ognjan 40 éve Budapesten élő bolgár képzőművész. Magyarország számos városát díszítik köztéri szobrai, restaurációi, de vannak munkái, amelyek egyértelműen tükrözik a művész bolgár származását.
A művészet mellett Kozsuharov Ognjan a sport terén is jeleskedik. Több éve edző és szakosztályvezető a Főváros és Környéke Aikido Egyesületnél, amely, mint mondja, sok közös vonást rejt a művészettel.
Feleségével, Kneisz Eszter gobleinművésszel több közös kiállításon vannak túl, egymás véleménye mindkettejük munkájában fontos.
Mindketten véletlenül kerültek a művészet azon területére, ami nélkül ma már el sem tudnák képzelni mindennapjaikat. A közös dolgokat keresik, a közös nevezőt. Ez az élet minden területén fontos a két művész számára.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?