Columbo: A gyilkosság ártalmas az egészségre / Gyilkosság receptre

Bakancslistához adom
Columbo: Caution! Murder Can Be Hazardous to Your Health / Prescription Murder
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, I / 1. rész, 100 perc

Értékelés:

59 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A pszichiáter Dr. Ray Flemming és felesége Carol tizedik házassági évfordulójuk alkalmából partit rendeznek barátaiknak. Nem sokkal később egy telefonhívás elszólítja Roy Fleminget, aki azt állítja, hogy egy betegéhez kell sürgősen elmennie. A férfi azonban szertőjéhez, Susan Hudsonhoz megy, akivel már elhatározták, hogy megszabadulnak Caroltól. A gyilkosságra egy igen ravasz és szinte majdnem tökéletes tervet eszelnek ki, amit végre is hajtanak. Nem sokkal később azonban Roy Columbo hadnaggyal találja magát szembe, aki _ úgy tűnik _ talált hibát a pszichiáter és szeretője tettében. Roy Fleming azonban felveszi a versenyt találékonyságban a nyomozóval, s ez igen nehéz helyzetbe hozza Columbót.

A műsor ismertetése: Wade Anders a mostanság egyik legsikeresebb televíziós-show műsorvezetője. Egykoron Budd Clarke neve szerepelt a jelöltek élén, de az élet közbeszólt és ezt Clarke az idő múlásával sem tudta megemészteni. Ám most halott, s halála körülményei is nagyon furcsák. A férfi asztalán és a lakás többi részén ugyanis mindenhol elnyomott cigarettacsikkek. De köztük jelentős a különbség, amit csak Columbo hadnagy vesz észre. Ezek után biztos abban, hogy a nikotinmérgezésben elhunyt tévés gyilkosság áldozata lett és nem "baleset" történt.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Columbo hadnagy
Wade Anders
Budd Clarke
Maxine Jarrett

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
DUNAWÖLD 2023 ápr. 25. - 04:52:28
Call me bananas, de nekem Columbo a biztos nyugalmi pont az Univerzumban. Hipnotizàl, beállítja a vérnyomásomat, stabilizálja az agyhullámaimat.
gladiolus 2015 okt. 23. - 17:43:22 Előzmény gregga
George Hamiltonra gondolsz? Hát annyiban biztos hasonlít, hogy ritka ellenszenves és gusztustalan. :-)
Caffe 2015 okt. 23. - 08:36:09
Ahhoz kepest, hogy milyen gondosan aprolekosan kitervelte a gyilkossagot, rengeteg hibat kovetett el a gyilkos. Az csak a pechje volt, hogy lenyirtak a tujat a bejarat mellett.
7/10
gregga 2015 okt. 23. - 01:10:15 7/10
Remek. Az ellenfõszereplõ tiszta Orbán Viktor. Csak kicsit szimpibb. ;)
ceia 2012 márc. 11. - 00:32:10
Vasárnap reggel 06:25-kor! Normálisak ezek? Ki van fent ilyen korán vasárnap? Szivatják a nézõket, máshoz nem értenek. Mondjuk ehhez sem kell sokat "érteni".
Mike088 2011 nov. 04. - 02:32:05
Rámtört a nosztalgia, és épp azokra a részekre kerestem rá amik a sok-sok éve ellenére megmaradtak bennem (sakkozós, kocsirobbantás, ez meg a cigirõl ugrott be). Az a parkolós rész nagyon fain, és a feleség itt se kerül elõ.. :D
greghouse 2011 okt. 22. - 19:19:29
Az egyik legjobban megírt Columbo epizód, legalábbis a 2. sorozatból. Kár, hogy erõs ellenfelei vannak.
ceia 2011 okt. 22. - 14:01:02
A Gyalog galopp mûsoridejében adják - hiába, mindent a nézõért..