Hetedik mennyország / Hosszú, szörnyű nyár

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai drámasorozat, 155. rész, 45 perc

Értékelés:

326 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Camden-ék a nyár utolsó hetét egy tengerparti házban töltik. Simon azonban továbbra sem tér magához a halálra gázolt Paul Smith nevű fiú miatt, hiába a környezetváltozás. Teljesen ki van készülve, mindenki próbál rajta segíteni. Eric megpróbálja rávenni Paul szüleit, hogy fogadják el a biztosító által felajánlott pénzt, miközben Paul testvére gonosz szavakat ír fel a templom falára. Simon végül New Yorkba menekül a gondok elől .

A műsor ismertetése: A hetedik mennyország a Camden család életébe kalauzol, ahol az apa tiszteletes, az anya pedig hét rakoncátlan gyereket nevel.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
VSzAnnamária 2023 dec. 05. - 11:37:59
Hajnali 1,2 ora ki a fene fogja nézni???
9/10
nikato 2020 máj. 19. - 09:40:09 9/10
A 10. évad utolsó részével le kellett volna zárni a sorozatot, a 11. évad rettenet!
9/10
nikato 2020 ápr. 29. - 16:28:18 9/10
Az a durva, hogy Ruthie-nak már 14 évesen azt mondta Annie, hogy már elég idős a randizáshoz, a lelkész család tagjai többet randiznak/tak, mint egy normál család tagjai. Kevin iszonyatosan nyálgép, nekem az ilyen stílusú férfiak nem szimpatikusak. Honnan van nekik is annyi pénzük? Elvileg az amcsi rendőrök sincsenek túl fizetve, utána meg aztán mama-baba órákra járó háztartásbeli lett férfi létére. SPOILER: Aláírom azt is, hogy tanító jellegű, de most egy egyetemista lány teherbe esik egy gimnazista fiútól, lehet még egymás vezetéknevét sem tudták, egyéjszakás kaland, se lakásuk, se pénzük, se háttér, miért tartja meg a babát? SPOILER VÉGE
jucu1 2020 ápr. 26. - 16:52:35
szerintem az egész család dilis. folyton hazudoznak egymásnak, mindent túlaggódnak, és túl sok benne a szex-szel való foglalkozás. Lucy különösen ellenszenves. de senki sem százas!
9/10
nikato 2020 ápr. 23. - 10:35:52 9/10
SPOILER GYANÚS: Igen, az ikrek egyfolytában bölcsességeket mondanak. Bár azért 1-2 olyan dolgot elkövettek amiért én már pofont reptettem volna. Az is zavaró, hogy mindig odaköltöztetnek valakit a házba, legutóbb Martint. Pedig először a templom tulajdona volt a ház, talán az előző évadban vették meg, előtte persze a padlásból kialakítottak egy egész nagy lakást templomi támogatási pénzből, egy papnak és egy háztartásbelinek 7 gyerekkel ennyi pénze van az is furcsa, a másik, hogy szegény Mary karaktert annyira lehúzták, gyerekét nem szerető főgonosz lett, mert Jessica Beal nem akart már szerepleni, csak 1-2 vendégszereplést vállalt. Azon meg még mindig kihűlök, hogy Ruthie mennyire afros, tudom, hogy gonoszság, de több ezer jelentkezőből nem volt egy tehetséges szőke-kék szemű kislány, egy a család másik 6 tagjától teljesen elütő szereplőt kellett beválogatni? Na mindegy. Meg a gyerekek régi szinkronhangjait visszahozzák más karaktereknek, pl. Lucy és Simon hangját. Nekem az sem életszerű, hogy akikben 13-14 évesen szerelmesek voltak, azok még évekig jelen voltak az életükben, mert ugye mással nem is lehet megismerkedni, folyton a tini kori szerelemmel kell összejönni? Aztán Matt hirtelen házassága egy nővel aki úgy néz, ki, mintha Ruthi nővére lenne. SPOILER VÉGE Egyébként azt olvastam, hogy anno annyian nézték a Hetedik mennyországot, hogy megelőzte a Farm, ahol élünk-öt (utóbbinak az ismétléseit gondolom), ahhoz képest az imdb-n elég kevés pontszámot kapott a sorozat. De nagyon sok epizód tanító jellegű, ami nem rossz. Csak néha hiányzik a rosszaság, amikor nem vallanak be egyből mindent a szülőknek. Ezektől függetlenül szeretem nézni. :)
MorningGlory 2020 ápr. 22. - 16:02:33 Előzmény nikato
Az meg teljesen életszerűtlen, hogy az ikrek egész kicsi koruktól minden gond nélkül elvoltak egyedül, soha nem csináltak semmi galibát, nem sebesítették meg magukat, sem egymást, soha nem futkároztak, csak ültek, álltak békésen és nagyon sok bölcsességet mondtak ki. Emlékszem egy részre, mindketten békésen álltak a járókáikban, a szülők meg vagy 2 méterre tőlük ültek és jól elbeszélgettek. Mert az ikrek már csak ilyenek?! A többi gyereknek túl sok műbalhét írtak, itt meg a ló másik oldalára estek a forgatókönyvírók. Esetleg megkérdezhettek volna egy-két nagycsaládost, vagy akinél tényleg vannak ikrek.
9/10
nikato 2020 ápr. 22. - 14:21:39 9/10
Durva, hogy az ikrek szinkronhangjait még egy párbeszéden belül is cserélgették, pedig aztán nem teljesen egyformák.
MorningGlory 2020 márc. 10. - 11:04:36 Előzmény nikato
Tényleg. Milyen aranyos kis nő játszotta Sarah-t. Sajnos a színésznő már nem él.
9/10
nikato 2020 márc. 04. - 09:40:14 9/10
Matt arája úgy néz ki, mintha Ruthie lenne nagy korában, vagy Ruthie nővére.
9/10
nikato 2020 jan. 16. - 16:25:42 9/10
Robbiet utálom! A tegnapi részt már nem is néztem, inkább máshova kapcsoltam. Egyetértek az előttem szólóval, problémás, de Őt befogadják, Mary pedig mehetett... Maryben azt szeretettem, hogy nem volt az a "megtestesült" nyálas jó lélek, mint a többi családtag.
Ami nekem fura, hogy a vallásra alapozták a sorozatot, közben a gyerekek úgy váltogatták a partnereiket, mint más a zokniját. Simon 11 éves korától randizik, Ruthie 8 éves korától, persze már szájra puszi is meg volt, Lucy kegyetlen nagy r***banc, nála már csak az hiányzott, hogy le is feküdjön a sok hapsijával, SPOILER: aztán persze majd jó korán teherbe is esik. Leendő férjét egy tehetségtelen és ronda (ízlések és pofonok) színész fogja játszani, akinek kb. ez volt a legnagyobb szerepe egész életében, persze Ő is ritka nagy nyálgép lesz, bár ebben Matt-et nehéz túlszárnyalni. SPOILER VÉGE
Amúgy ebben a sorozatban szinte mindenki református, ez is érdekes. A katolikusok hol vannak?!
MorningGlory 2020 jan. 16. - 16:13:54
Ahogy már többen is írtátok, számomra is zavaró, hogy egy lelkész családjában szinte egyáltalán nem foglalkoznak a hittel. Erre sokkal nagyobb hangsúlyt is fektethettek volna! A szinkronban az zavaró, hogy atyának nevezik többször Eric-et, holott evangélikus lelkészt nem atyának, hanem tiszteletesnek szólítanak - igaz, hogy néha így is mondják a szinkronban...Na és, hogy "apu prédikációja" helyett azt mondják, hogy "apu beszéde"... Másodszor látom én is a sorozatot és nagyon cuki volt, amikor a családtagok ügyes-bajos dolgairól szólt. A mostani részek viszont teljesen felháborítanak! Lehetséges, hogy Jessica Biel ki akart szállni a sorozatból, vagy egyéb munkái miatt kevesebb szerepet kért, de ha CSAK a sorozat történéseinél maradunk, elképesztő, hogy a szülők, akik mindig mindenkjnek adják a tanácsot, a saját lányuknál, aki nem tudja mihez kezdjen az életével és nem tud bánni a pénzzel és félrecsúszik az élete - szóval a szülők elég hamar feladják és "megszabadulnak tőle". OK, Mary elég sok hülyeséget csinált, de jól nézne ki a világ, ha minden problémás kamaszt/fiatal felnőttet lepasszolnának a szülei több ezer kilométerre.
Nem igazán érzékeltette a sorozat, hogy a szülők kezüket-lábukat törik, hogy minden lehetséges módon segítsenek (nem pénzzel) vagy jobb útra tereljék Maryt - leszámítva, hogy utasítgatták, hogy találja ki, mit akar csinálni és vállaljon munkát. Nem annak kell adni a több szeretetet, aki megérdemli, hanem akinek szüksége van rá! De a hab a tortán: miután lepasszolják Maryt, a saját lányukat befogadják Robbyt, aki nem kevésbé problémás.. Ez aztán a szülői (rendezői) logika ill. problémamegoldás!
Nikolett1978 2018 máj. 19. - 13:06:57
Én szeretem ezt a sorozatott
8/10
napraforgó 2017 ápr. 03. - 04:41:24 8/10 Előzmény dodo412
Én is szerettem a sorozatot régebben, de talán csak kb. az elsõ 3 évad tetszett, utána már ez is zavaros lett. Nekem az sem tetszett, hogy egy lelkészcsaládban jószerivel semmit nem törõdnek a mindennapi életben a hittel, a vallással, nekik is kb. elég volt, hogy vasárnap délelõtt templomba mennek. Egyszóval ez olyan látszathit, letudják, kipipálják vasárnap délelõtt és kész. Persze, nem akartam volna minduntalan imádkozásokat, meg fohászkodásokat látni, csak hát nem igazán látszott az, hogy itt lelkész az apa. Lehetett volna akár könyvelõ, vagy akárrmi is.
martinist1995 2017 ápr. 02. - 21:22:55
david gallagher aranyos kisfiú volt de hogy felnõtt
martinist1995 2017 ápr. 02. - 21:20:40
magyarul szeretném újra nézni.. elsõtõl utolsóig :) (Y)
dodo412 2016 okt. 29. - 21:35:40
Kisgyermekkorom kedvenc sorozata. Aztán most újranéztem, ééés az elsõ pár évadban ez még nem volt ennyire erõteljes, de Atyám, ez a család egyáltalán nem tiszteli a magánéletet. Az még hagyján, hogy a szülõk versenyeznek, hogy hallgatózzanak az ajtónál, amikor a gyerekek egymásközt magánbeszélgetést folytatnak, de..

SPOILER a 10. évad elejébõl

Lucyhoz, mint lelkészhez fordul valaki egy problémával, õ nekilát megoldani, mire a férje, a bátyja és az apja utánasettenkednek. Annie hazarendeli a férjét, de csak azért, mert neki nem szólt, hogy miért megy el. Végül Lucy beszól a családjának, hogy nem tartják tiszteletben a kliens kérését, hogy bizalmasan kezeljék az ügyét, mire Annie ezen felháborodik, Eric pedig indítványozza, hogy szóljanak a kliens apjának, mert errõl tudnia kell.
És a legszebb az egészben, hogy a rész tanulsága az, hogy Lucy tényleg nem bír egyedül a helyzettel, úgyhogy az összes etikátlan mindenlébenkanál rokonát bevonja a problémakezelésbe... Ha egy pszichológus csinálná ezt a valóságban, én tuti ráhívnám az etikai bizottságot - még feleennyiért is.
10/10
Xxy92 2016 aug. 20. - 17:32:31 10/10
EZ NEM VÍGJÁTÉKSOROZAT!! Ildomos lenne átjavítania az illetékeseknek. Inkább Családi Filmsorozatként titulálnám

Ez volt az elsõ sorozat, amit úgy igazán megszerettem, bár sajnos a második felére már értékét és értelmét vesztette. Az elsõ 4-5 évad magasan viszi a pálmát: a '90-es évek Amerikájának egy tipikus kertvárosi környéken élõ, igen népes családját ismerhetjük meg, ahol minden szereplõ a maga ügyes-bajos dolgaival jelenik meg, viszont a sorozat értéket közvetít, felhívja figyelmünket a családi és emberi szeretet/törõdés fontosságára. A 6. évadtól, ahogyan már visszafordíthatatlanul átlépünk az új évezredbe, az emberiséggel együtt a sorozat szereplõi is egyre üresebbé válnak, és a gyerekek már kész felnõttek, többük nem is lakik otthon. Számomra értelmét veszti így a sorozat. - Amennyire rajongtam az elsõ évadokért, olyan nagy csalódást okoztak a késõbbiek.

Ettõl függetlenül nincs szívem tízesnél rosszabbat adni rá, de szerintem a jelenlegi összpontszám (8.8) a helytállóbb.
offtopic
robicsek2 2015 szept. 12. - 09:15:42
Bár a többi topiban írt dolgaid alapján, inkább hagyjuk a dolgot. Nem vagyok kíváncsi rád ,és a hülyeségeidre.
offtopic
robicsek2 2015 szept. 12. - 09:07:52 Előzmény maria-maria
Gratulálok, inkább fejtsd ki a a véleményed. hogy miért is írtam hülyeséget.
macskás lány 2015 szept. 11. - 18:49:49
Miért nem tudják adni rendes idõben?? Nem fogok azért felkelni 4:55kor.. Nagyon szeretem ezt a sorozatot és nem tetszik,hogy ilyen korán kezdõdik..
Összes hozzászólás