Az aktuális rész ismertetője: Orfű a Baranya megyei Hegyháton, a Mecsek hegység északnyugati hátánál, Pécstől 15 km-re elhelyezkedő üdülőfalu, mely vizeiről, malmairól, Kemencés Udvaráról híres, és nem utolsósorban gasztronómiájáról. A helyi "specialitás", a Mecsekben bőven termő medvehagyma köré minden évben tavasszal Medvehagyma Napokat szerveznek, ahol az érdeklődők megismerhetik e csodálatos növényt, és a belőle főzhető ételeket. A filmben mi is csupa medvehagymás étel elkészítését láthatjuk: előételét, krémlevesét, töltött húsokét, tojásételekét, pogácsáét, de ahhoz is kapunk hasznos tanácsokat, hogyan tehetjük el télire.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások