A nulladik óra / Mészárlás a nepáli királyi családban

Bakancslistához adom
Zero Hour / Massacre of the Nepalese Royals
angol-kanadai dokumentumfilm sorozat, III / 0. rész

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A nepáli királyi család tíz tagjának brutális meggyilkolása 2001 júniusában valósággal sokkolta a világot, valamint az összeomlás határára jutatta az országot. Miközben egész Nepál azzal volt elfoglalva, hogy megbirkózzanak az értelmetlen mészárlással, sokan nem akarták elfogadni az igazságot, hogy Dipendra hercegnő lőtte le kilenc családtagját, köztük az anyját, apját, fiú- és lánytestvérét, mielőtt saját magával is végzett volna. Egyetlen végzetes csapással számoltak le a királlyal és közeli családtagjaival, aminek hatására egész Nepál kétségbeesett, mivel a királyi leszármazottak mind odavesztek.

A dokumentumfilm percnyi pontossággal mutatja be az éjszaka eseményeit, amelynek során felelevenítik azokat a történéseket, amelyek a mészárláshoz vezettek. Szemtanúk beszámolóira, ballisztikus riportokra és a gyilkosságok nyomozásának szigorú leírására támaszkodva helyre teszik az összeesküvés elméleteket és elmagyarázzák a gyilkosságok mögött húzódó valódi motivációt. A történet majdnem Shakespeare-i méreteket ölt - letagadott szerelemmel és erőszakos megtorlással. A történetből az is kiderül, hogy az elkényeztetett Dipendra hercegnő valójában rajongott a fegyverekért, és alkohol, valamint drogok hatása alatt pedig hajlamos volt a veszélyt keresni.

A műsor ismertetése: Bizonyos órák és percek megváltoztatják a történelem menetét. Ilyenkor minden egyes másodperc, szó és döntés már-már elviselhetetlen feszültségtől terhes és kihat nem csupán egy nemzet, hanem az egész emberiség sorsára is.

Gyakran halljuk, hogy az ilyen órák -és nem pedig az év előre megtervezett hónapjai- hordozzák magukban a legnagyobb változásokat. Bár ezek az események a történelem részeivé válnak, csak nagyon keveset tudunk a végzetes pillanatok szörnyű eseményeiről és döntéseiről.

A visszaszámlálást mutató órával és a megosztott képernyővel a sorozat a sorsdöntő órát, a kulcsszereplők nézőpontját és a cselekmény központi helyszíneit bemutatva hozza közel a nézőhöz. A csúcsminőségű rekonstruált jelenetek művészi módon vegyülnek archív- és híradófelvételekkel, szemtanúk beszámolóival és megrendítő interjúkkal. Alapos kutatómunka garantálja, hogy amit látunk, az a valóságon alapul. A közvetlen forrásokon - naplókon, leveleken, telefonbeszélgetéseken és nyomozati eredményeken - alapuló, vizuális megoldásaiban újszerű és drámai hatású sorozat új korszakot nyit a televíziózás történetében.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?