Az aktuális rész ismertetője: A Vas megyei Kemenesháton, Vasvár mellett fekszik Oszkó, melynek gasztronómiáját az erdő közelsége és a borkultúra határozza meg. A filmből megismerhetjük a híres vasi pecsenye, a szüret idején főzött pincepörkölt, a házi tarhonyával tálalt gombás szelet és a dödöllével körített vadpörkölt receptjét, de láthatjuk azt is, hogyan készül a hagyományosnál jóval kevesebb munkával a fenséges sodort rétes tökös-túrós töltelékkel és a szintén egyszerű, olcsó, de annál finomabb kanonok lepény.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások