Az aktuális rész ismertetője: Sülysáp Nagyközség Budapesttől keletre a Gödöllői-dombság nyúlványainak végén helyezkedik el, az Alsó-Tápió völgyében. Tápiósáp és Tápiósüly két régi falu, melyek első ízben 1950-ben egyesültek, de 1954-ben egyesítésük megszűnt, majd 1970-ben ismét létrejött belőlük Sülysáp. Ezúttal a következő helyi ételek elkészítésével ismerkedhetnek meg: gerslis káposzta, göngyölt pörkölt, virslis kocka, zsírban sült krumplis pogácsa, sajtos roló, örömkalács.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások