MR2 Szimfonik+ a Müpából / Turbo

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott koncertfilm, 75 perc

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A 2015-ben tízéves fennállását ünneplő Turbo hazánk egyik kiemelkedő underground zenekara. A gyakran pszichedelikus rockmuzsikát játszó csapatként aposztrofált együttes már több ízben megmutatta lágyabb oldalát is, ám ez alkalommal egészen új köntösbe öltöztetik dalaikat. A zenekar, amely eddig három nagylemezt jelentetett meg, és 2015 tavaszán már második alkalommal vett részt az MR2 Petőfi Rádió Akusztik műsorának felvételén, és dolgoznak egy új akusztikus anyagon is. Emellett régi álmuk volt, hogy egy igazán különleges helyszínen, a Müpában szólaltathassák meg régi és kifejezetten erre az alkalomra írt, illetve átírt dalaikat. Elsősorban intuitív, zsigerből fakadó számaik előadására különleges vendégművészeket hívtak meg: a svéd-magyar származású énekesnőt, Antonia Vait és Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművészt.

A műsor ismertetése: Az MR2 Szimfonik+ a Müpából az MR2-Petőfi Rádió 2011-es kezdeményezésének önálló érvényű televíziós továbbgondolása a Művészetek Palotája és az m1 koprodukciójában. Annak idején több könnyűzenei együttes lépett színpadra a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, együttesenként két-három dal feldolgozásával. A sikeres ötlet alapján ezúttal egy együttes teljes és különleges koncertet nyújtó zenei anyaga kerül átdolgozásra. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem igazi koncertélményt nyújt a közönségnek, miközben egy új műsor felvételének a kulisszatitkai is feltárulnak.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Ebbe Sony 2018 jan. 13. - 16:03:01
Se a mûsor elõzetesek, sem a mûsorok idõpontja: "nem normális". Vajon aki beosztja ekkorra, és nem ismételteti,... Az normális?
Otthonülõ 2016 ápr. 16. - 22:47:51
Könyörgöm, miféle "szimfonik+"-ról van itt szó?! Ezt a Compact Disco koncertet egyszer már leadták, csak akkor "akusztik+" címmel!!! Most majdnem felvettem mégegyszer feleslegesen. Ki vezeti itt félre rendszeresen a nézõket? A TV csatornák vagy a port.hu ilyen trehány?
10/10
offtopic
gurtlere 2014 aug. 04. - 00:35:56 10/10
A "habszerelés" ,természetesen hangszerelés akart lenni,elnézést a bakiért !
10/10
gurtlere 2014 aug. 04. - 00:15:19 10/10
Kár,hogy személyesen nem lehettem jelen a koncerten, de TV-n keresztül is remek volt a habszerelés és a hangzás a Szinfónik - nak is köszönhetõen .Részemrõl,számomra nagy élmény volt! Csak kár, hogy ilyen késõi idõpontban adták le !