Lengyelország ízei

Bakancslistához adom
Okrasa łamie przepisy / Wigilia u leśników
6 éven aluliak számára nem ajánlott 45. rész, 25 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: A pulyka Észak-Amerikából származik és a XV. században jelent meg Európában. Lengyelországban még a XVI. század végén is a dísz-madár szerepét töltötte be, és csak 100 évvel később kóstolhatták meg finom húsát, mely nem igényel hosszabb elkészítést, és nagyon jól variálható különböző hozzávalókkal. Nem zsíros, sok benne a fehérje, ezért jól jön az antiallergén diétákban, és a sportolók is kedvelik. A pulykahús fogyasztása kedvezően hat az idegrendszerre, az izmokra és a szív működésére. Karol Okrasa ma a következő fogásokat készíti pulykából: pulyka lime-mal, vajjal és körtével, keleties pulykamell vele sült tésztával, továbbá roston sült pulyka.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?