Személy

Anna Nicole Smith

színész, szereplő
Született: 1967. november 28. (Amerikai Egyesült Államok, Houston, Texas)
Meghalt: 2007. február 8. (Amerikai Egyesült Államok, Hollywood, Florida)

Texasban született 1967-ben, ismertségét részben a Playboy magazinnak köszönheti, 1993-ban ő volt az év Playmate-je. A modellkedés mellett televíziós műsorvezetőként és színésznőként is dolgozott, játszott a Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet, A nagy ugrás és A gyémánt meló című filmekben. J. Howard Marshall milliárdos olajbáróval kötött házassága, később válása nagy vihart kavart a bulvársajtóban. 2007 februárjában gyógyszermérgezésben hunyt el, alig néhány hónappal húszéves fia, Daniel halála után.

Hozzászólások

CrazySpice 2013 dec. 18. - 13:56:46 Előzmény blackman
Gyönyörû, csábító, szexi nõ volt! Alig hittem el, mikor öcsém azzal a hírrel ébresztett, hogy tele vannak a híradók Anna Nicole halálhírével. Számomra még életében ikon volt, nehezen dolgoztam fel hogy meghalt. Máig nem fogom fel.
blackman 2008 szept. 24. - 14:06:29
Tragikusan elhunyt leányzó,aki gyapítja a megmagyarázhatatlan körülmények között elhunyt emberek táborát.
"Huszonhat évesen hozzáment egy 89 éves olajmilliárdoshoz, 14 hónapra rá megözvegyült, élete hátralévõ részét a férje családjával való pereskedéssel töltötte. A végsõ bírósági döntést meg sem érte: 39 éves korában, a Florida állambeli Hollywood Hard Rock Hoteljében csütörtökön este egyelõre tisztázatlan körülmények között, meghalt Anna Nicole Smith egykori topmodell, színésznõ.

A szõke, 180 centiméter magas, nem mindennapi domborulatokkal megáldott modell, eredeti nevén Vickie Lynn Hogan, aki a kamerák elõtt szeretett Marilyn Monroe pózaiban tetszelegni, 1993-ban lett az év "playmate"-je a Playboy magazinban. A neves erotikus lapban négyszer kapott címlapot. Késõbb a Guess farmerreklámhoz is kölcsönözte alakját, nem kisebb kolléganõtõl véve át e szerepet, mint Claudia Schiffer. 1994-ben egy sztriptízbárban találkozott késõbbi férjével, J.Howard Marshallal, a Great Northern Oil részvénytársaság tulajdonosával, de házasságuk ura magas kora miatt nem tarthatott sokáig. Annál tovább tartott a per Marshallékkal, akik némi joggal feltételezték, hogy a szõke bombázó csupán érdekbõl ment hozzá az aggastyánhoz, bár az sem kizárt, hogy Howard, amolyan "magyar nábob-módon" így akarta kisemmizni örökségre éhezõ lemenõit.

A jogi huzavona alaposan megviselte Annát: depresszióba esett, meghízott, bár hírnevének köszönhetõen ekkor sem maradt munka nélkül, mert egy fogyasztó pirulákat forgalmazó cég reklámhölgye lett. 2002 és 2004 között saját televíziós valóság-show-ja volt, amelyben szabadon folyást engedett extrovertált személyiségének. Magánéleti válságán azonban ez sem segített: miközben kislánya született, akinek az apja Anna Nicole szerint Howard K. Stern, ügyvéd, 20 éves fia anyja kórházi szobájában halt meg, feltehetõen gyógyszer-túladagolásban, bár a modell anyja szerint maga Stern tette el lába alól unokáját.

Közben egy újabb per is fenyegette, miután egy Larry Birkhead nevû fotós, Anna Nicole korábbi barátja, szintén azt állította, hogy õ az apja a kis Danielynn-nek. Az "önzetlenség" itt is eléggé kétséges, mivel a gyermek, ha az amerikai legfelsõbb bíróság is úgy akarja, tekintélyes részt örökölhet Marshall több mint 500 millió dolláros vagyonából. Éppen ezért nem kizárt, hogy az egykori "playmate", akinek meztelen fotói már a halála utáni percekben rögtön újra felkerültek az internetre, belefáradt mindenbe és egyszerûen véget akart vetni életének."