Személy

Brickner Szabolcs

előadó, ének, szereplő
Brickner Szabolcs a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián szerzett klarinétművészi diplomája után az intézmény énekművészi diplomáját is megszerezte. Tanulmányait az augsburgi Hochschule für Musik mesterosztályában folytatta Edith Wiens és Hans-Joachim Beyer növendékeként, ahol 2008-ban a Németországban elérhető legmagasabb rangú diplomát kapta meg. Énektudását többek között Nicolai Geddánál, Renata Scottonál, Marton Évánál, Robert Hollnál, Hamari Júliánál, Brigitte Fassbaendernél fejlesztette tovább.

A Székely Mihály, valamint a Simándy József Országos Énekverseny győztese, a Ferruccio Tagliavini Nemzetközi Énekverseny második helyezettje, és 2008-ban a Queen Elisabeth Nemzetközi Énekverseny első díjasa.

Rendszeresen koncertezik a hazai vezető zenekarok, illetve Kocsis Zoltán és Vásáry Tamás tenor szólistájaként, valamint számos koncerten lépett fel külföldön, többek között Helmut Rilling, Kazushi Ono, Nicola Luisotti, Daniele Callegari, Sigiswald Kuijken vezényletével, a La Monnaie/De Munt Symphony Orchestra, az Orchestra of the Opéra Royal de Wallonie, az Orchestre Philharmonique du Luxembourg, a National Orchestra of Belgium és a Le Petite Bande szólistájaként.

A Magyar Állami Operaházban Nemorino és Tamino szerepét énekelte, valamint Jaquino, Lensky, és Orfeo szerepét készül elénekelni.

Hozzászólások