Személy

Kalmár Magda

színész, szereplő, előadó

Hozzászólások

Joan Fontaine 2020 dec. 31. - 19:48:18
Mivel méltánytalanul üres ez a topic, ezért elkezdem. Nem szeretem az operettet,sem az operát, de vannak gyöngyszemek, amiket viszont igen. Minden azon múlik, hogy milyen emberek adják elő-ripacsok, vagy nem ripacsok.
A Sybill operettből két nagyon kellemes betétdal kapcsán jutott eszembe a hölgy, akit az egyik legszínvonalasabb magyar operaénekesnőnek tartottam mindig is, de most felfedeztem a társaságában két fantasztikus úriembert is.
Kár, hogy nem velük készült el annak idején a Sybill operettfilm, mert ők tudtak számomra katarzist teremteni, a Pitti-Leblanc féle verzióról nem tudok sajnálat nélkül nyilatkozni, mert L. Győző hangja számomra értékelhetetlen.
Ezért inkább beszéljük az arra érdemesebbekről: Kalmár Magda és Molnár András Kossuth és Liszt díjas operaénekesek, és ezt hallani is lehet. Az igazi értéket mindig lehet hallani, mert kitűnik az átlagból. Ezt a tényt nem tudtam, először csak hallgattam őket, és aztán néztem meg a díjaikat. Ők ketten csodálatosan énekelték el Sybill levelét, végtelenül könnyed és elegáns stílusban, nagyon igényesen.
Aztán megláttam /hallgattam az Illúzió a szerelem c. dalt is, (ami egyébként is a kedvencem) Kalmár Magda és férje, Mersei Miklós előadásában, ami végképp lenyűgözött, mert szép és igaz volt amit láttam. Látni lehetett, hogy ez a két ember nem idegen egymás számára, és nem szerepet játszik, és ez, mivel ritkaság, mindig ad egy pluszt az egésznek.
Mersei Miklósnak is csodálatos hangja volt, és kedves arca.
Aki ezek után meghallgatná, itt vannak az említett dalok.

https://www.youtube.com/watch?v=OO7IotBeLt4&list=RDOO7IotBeLt4&start_radio=1

https://www.youtube.com/watch?v=5V2WNJ00E4I

Köszönet az előadóknak.