Személy

Kovács Benjámin

segédrendező, zeneszerző, rendezőasszisztens
Született: 1993. június 18. (30 éves) (Magyarország, Budapest)

Gyerekkorától kezdve önművelés céljából tanult zeneszerzést, hangszerelést; zongorán, gitáron, ír furulyán, klarinéton és csellón játszik. Tanulmányait 2013-tól az Etűd konzervatórium klasszikus és jazz -zongora - majd a Pécsi Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán folytatta. Sajátos szerzői műfaja az alkalmazott kortárs komolyzene. Olyan művészek inspirálták az évek során mint John Williams, Frank Wildhorn, Howard Shore, Danny Elfman, Michael Giacchino , Hans Zimmer...stb. Magyar szerzők közül Kálmán Imre és Lehár Ferenc, Sylvester Lévay és Dés László hatott rá leginkább. Dolgozott jazz,- illetve bárzongoristaként, valamint oktat is.


Első önálló lemeze A Legyek Ura néven jelent meg 2011-ben, ami William Golding azonos című regényének zenei adaptációja. Segédrendezőként, korrepetitorként és szerzőként is dolgozott már már a Budapesti Operettszínházzal, a Kiskörúti színházzal, a Pécsi Nemzeti Színházzal, a Thália illetve a kaposvári Csiky Gergely Színházzal is. 2013-ban jelent meg HYDRONOMA c. maxi lemeze, amelyen ötvözi az elektronikus zenét az expresszionista komolyzenével. Zenei eszköztára közé tartozik a filmzene(score), a komolyzene, az operett, az opera és a musical is. 2013 őszétől szerkesztői munkáját is dicséri a Tudomány Kiadó két kötetes operett-történeti kiadványa, Dr. Winkler Gábor tollából.


2013-ban A Theater and der Wien vendég-karmestere volt egy karmester kurzus alkalmával. 2014-ben az MTVA DAL c. műsorában Farkas Tamással, az Operettszínház magánénekesével indult Falakon túl c. közös alkotásukkal. Az operett műfaj szerelmese, Lehár kutató. Jelenleg Rose Red c. musicaljén és A Démon c. Lermontov darab Balett változatán dolgozik. Saját hanglemez - és zenemű kiadója a Hang-más zenei Nonprofit Kft. 2016 nyarán mutatta be a Pécsi Balett Száll a kakukk fészkére c. két felvonásos balettjét Ken Kesey azonos című regénye alapján, valamint a független Pécsi Balett első nagyszínpadi bemutatójának, A makrancos hölgynek a zeneszerzője.

Hozzászólások