Személy

Mika

előadó
Született: 1983. augusztus 18. (36 éves) (Libanon, Beirut)
Michael Holbrook Penniman, vagy ahogyan az egész világ ismeri: Mika a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb és legsokszínűbb előadóinak egyike, olyan figura, aki mindent tud arról, hogy mi tesz egy mai popsztárt. Kortárs popkultúrát meghatározó jelenlétével, minden új munkájával és még legapróbb megmozdulásaival is állandóan bizonyítja, hogy a vérében van a popzene.

A libanoni felmenőkkel rendelkező, kamaszkora óta Londonban élő zenész bemutatkozó albumánál szebb, jobb és ünnepélyesebb bemutatkozásról senki sem álmodhatott a popszakmában: a 2007-ben megjelent Life In Cartoon Motionből majdnem nyolc millió példányt adtak el világszerte. Mika tehetségét azonban nemcsak a Life In Cartoon Motion szédületes eladási mutatói támasztják alá. A Freddy Mercury-hoz, Elton Johnhoz, Prince-hez, Robbie Williams-hez és David Bowie-hoz is gyakran hasonlított előadó popzenei mindentudását rangos szakmai díjak is igazolják. Huszonnégy évesen már három World Music Award büszke tulajdonosa volt, de 2007-ben őt választották meg az év hangjának is a BBC Soundon.

Mika azóta a legtehetségesebb, vagy pontosabban a legátütőbb brit zenei teljesítményt elismerő BRIT Awards-ot is átvehette. Mika a The Boy Who Knew Too Much után három évvel, 2012-ben készítette el harmadik lemezét, a hozzá képest visszafogottabb, egyszerűen hatásos, már-már minimalista popszámokkal teli The Origin Of Life-ot, többek mellett olyan zenészeket bevonva a közös munkába, mint Nick Littlemore az Empire of the Sunból, a népszerű olasz elektronikus zenész, DJ és producer Benny Benassi, vagy Pharell Williams, a N.E.R.D világhírű ötletembere.

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás