Színház

A rettenthetetlen Kefír - avagy a konyhaasztal lovagjai

interaktív előadás, magyar, 2014., 5 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Kompánia Színházi Társulat élő zenés interaktív színházi foglalkozása kisiskolásoknak, amely egy hétköznapi konyhaasztal nem mindennapi történetét meséli el.

Hogyan győzzük le a félelmeinket? Hogyan válhatunk saját életünk hőseivé? A válaszra magunknak kell rájönnünk, de van egy jó barátunk, a rettenthetetlen Kefir, kinek segítségével közelebb juthatunk a megoldáshoz. Ebben az előadásban konyha az egész világ, étel benne minden gyermek és felnőtt. A hűtőszekrény a mennyország, az emberek istenek, a kukában a banánhéj parancsolgat, a sütő a pokol, a tejek gyáva népség, egyfolytában a savanyodástól rettegnek, a fejetlen szardella zenekar pedig éjjel-nappal koncertet ad.

Főhősünk a rettenthetetlen Kefir, aki a kolbász, a spagetti, a lekvár és a közönség segítségével kiszabadítja Sztaniolpapír királykisasszonyt a zsarnok Banánhéj, alias Tarzan király fogságából.
Az észt kortárs Andrus Kivirähk különleges színdarabja gyerekeknek szól, a rá jellemző abszurd és humoros gyereknyelven. Segesdi Móni fordítása alapján.
Az előadás az NKA és az EMMI támogatásának köszönhetően jöhetett létre.

A Kompánia Színházi Társulanak nem ez az első találkozása az észt szerző műveivel. 2008-ben Andrus Kivirähk mindezidáig legsikeresebb regényét, az Ördöngös időket állították színpadra, 2 évvel később pedig Sári, Samu és a titkok című gyerekkönyvéből készítettek interaktív előadást, amely a mai napig szerepel a repertoárjukban.

A(z) Budakeszi Kompánia Társulat előadása

Hozzászólások